098/161 9380 [email protected]

Vlada Republike Hrvatske na 226. sjednici održanoj 23. travnja 2020. godine usvojila je Zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Navedenim Zaključkom, od ponedjeljka, 27. travnja, omogućava se trening športašica i športaša I. i II. kategorije u pojedinačnim športovima te seniorskim športskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao preporuku pod kojim uvjetima će se treninzi  moći odvijati. Preporukom  je propisano na koga se odnosi mogućnost treniranja, koje sve uvjete treba zadovoljiti kako bi se treninzi mogli održavati, na koji način treba voditi evidenciju treninga i točno postupanje za vrijeme, te prije i poslije trajanja treninga.

Stožer civilne zaštite Grada Čakovca izdao je suglasnost kojom se dozvoljava trening športašica i športaša I. i II. kategorije u pojedinačnim športovima te seniorskim športskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja. Za koordinaciju, provedbu i kontrolu treninga zadužena je Zajednica sportskih udruga Čakovca.

Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  u nastavku: Preporuka-za-trening-športaša-i-športašica-I.-I-II.-kategorije-u-pojedin…