098/161 9380 [email protected]

Čakovec se kiti brojnim epitetima poput grada Zrinskih, grada kišobrana, grada cvijeća, grada rotora, grada kulture, ali još jednom je potvrđeno da je i grad sporta. Dokaz toga stigao je u četvrtak na prvom festivalu sporta ‘Čakovec živi sport’ koji je nadmašio sva očekivanja, piše portal emedjimurje.rtl.hr.

Manifestacija koju su organizirali Zajednica sportskih udruga Čakovca i 22 sportska kluba s gradskog područja cijelo središte Čakovca pretvorila je u jedno veliko sportsko igralište. Klubovi su svoje aktivnosti predstavili na štandovima i sportskim poligonima postavljenim u tu svrhu na Trgu Republike.

Na štandovima ispred Doma Sindikata i na potezu prema Perivoju Zrinski klubovi su dijelili letke, promo materijale, predstavili sportske rekvizite i na lcd televizorima ili prijenosnim računalima emitirali promo spotove ili isječke s natjecanja.

Brojni posjetitelji mogli su vidjeti prezentacije iz nogometa, rukometa, košarke, džuda, karatea, cheerlidinga, twirlinga, streličarstva i gimnastike, ali i sami isprobati neki od sportova. “Čakovec živi sport” organizirano su posjetila djeca iz čakovečkih dječjih vrtića i osnovnih škola te su tako dobila priliku iz prve ruke se upoznati s brojnim sportovima.

Cijelo vrijeme trajanja festivala sporta gradsko središte izgledalo je poput mravinjaka i bilo je puno dinamike, a pohvale za ideju te organizaciju stizale su sa svih strana. Iz Zajednice su najavili kako će „Čakovec živi sport“ postati tradicionalna manifestacija koja će i u buduće biti održavana u sklopu obilježavana Dana Grada Čakovca.