098/161 9380 [email protected]

Zajednica sportskih udruga Čakovca po uzoru na vrlo uspješne Ljetne sportske kampove od 2009. organizira Zimske sportske kampove tijekom zimskih školskih praznika. Ove školske godine čakovečki školarcima je na raspolaganju kamp iz plivanja na čakovečkim Gradskim bazenima Marija Ružić u grupama za plivače i neplivače. Kamp iz plivanja bit će održan od ponedjeljka 7. do petka 11. siječnja 2019. za učenike 1.-3. razrede od 9 do 11 sati, a za učenike 4.-8. razrede od 11 do 13 sati. Kampovi su besplatni, roditelji osiguravaju sportsku opremu potrebnu za kampove.

U kampovima će raditi profesori TZK, apsolventi i studenti Kineziološkog fakulteta te treneri plivanja s kvalifikacijom. Glavna nit vodilja prilikom organizacije kampova je omogućiti djeci kvalitetno provođenje slobodnog vremena, dati im izbor brojnih aktivnosti te da na kraju i nešto nauče. S djecom su stručni treneri, profesori tjelesne i zdravstvene kulture i cijelo vrijeme su pod stručnim nadzorom, trenera Čakovečkog plivačkog kluba koji u posljednje vrijeme postiže sve bolje rezultate. Osim što je znanje plivanja preventiva u slučaju nepredviđene situacije poput utapanja, ujedno je i korak u svijet brojnih mogućnosti jer omogućuje bavljenje različitim sportovima u vodi od sinkroniziranog plivanja, skokova u vodu pa do vaterpola. Plivanje je ujedno i druženje, iskorištavanje slobodnog vremena, jačanja samopouzdanja s pozitivnim utjecajem na psihosocijalni i fizički razvoj djeteta. Za polaznike osigurani besplatni napitci.

U svim čakovečkim školama podijeljene su prijavnice koje se ispunjene moraju vratiti učiteljima do četvrtak 20. prosinca. Primjerak prijavnice može se preuzeti ovdje. prijavnica i izjava roditelja_zimski kamp PLIVANJE 2019