098/161 9380 [email protected]

Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca organizirali su u sklopu Zimskih sportskih kampova dva sportska kampa za vrijeme zimskih školskih praznika: kamp iz klizanja i kamp iz plivanja. Kampovi su bili namijeni učenicima čakovečkih osnovnih škola.

Kamp iz klizanja

Zajednica sportskih udruga Čakovca od 27. do 30. prosinca 2016. organizirala je za učenike čakovečkih osnovnih škola, kao i za osnovnosnovce s čakovečkog područja Sportski kamp iz klizanja. Klizački kamp održan je u sklopu Zimskih sportskih kampova koje Zajednica organizira zajedno s Gradom Čakovcem. Kamp se održavao svakog prijepodneva tijekom četiri dana na klizalištu u čakovečkom gradskom središtu. Na kampu je sudjelovalo 224 đaka s kojima je radilo petero stručnih trenera.

Prvog dana, 27. prosinca kamp je održan od 9 do 11 sati, a preostala tri dana kamp je održan od 8 do 10 sati. Kampovi su za djecu bili u potpunosti besplatni. Jedino što su roditelji morali platiti bio je najam klizaljki od 15 kuna po korištenju, dok školarci koji imaju vlastite klizaljke nisu morali platiti ni to.

Svaki sudionik kampa dobio je osnovne upute o elementima škole klizanja, te ih je pomoću svojih voditelja pokušao samostalno savladati na što višem nivou.

Kamp iz plivanja

Nakon vrlo uspješnog kampa iz klizanja, čakovečkim osnovnoškolcima omogućeno je da od 2. do 5. siječnja sudjeluju na kampu iz plivanja. I ove godine za provedbu kampa na Gradskim bazenima Marija Ružić bio je zadužen Čakovečki plivački klub. Na kampu je sudjelovalo ukupno 110 učenika. S njima je dva sata radila sedmero profesora TZK-a, ujedno i treneri u klubu.

Učenici su bili podijeljeni u dvije grupe; prva grupa, učenici od 1. do 3. razreda na bazenima su bili od 9 do 11 sati, a druga grupa, koju čine učenici od 4. do 8. razreda od 11 do 13. U prvom satu poboljšavali su tehniku i plivačke sposobnosti, a u drugom kroz razne igre nadograđivali znanje te im je na kraju ostavljeno i malo slobodnog vremena. Poseban program provodio se s neplivačima u bazenu namijenjenom samo njima.

S ova dva kampa školarcima s gradskog područja tako se nudila mogućnost zdrave i sportske alternative provođenju ferija. Polaznici kampova su bili pod stručnim nadzorom kvalificiranih trenera i profesora, a osigurano im je i osvježenje; topli čaj i cedevita.

Grad i Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca Zimske sportske kampove organiziraju od 2006. godine.