098/161 9380 [email protected]

Početkom ožujka započeli su radovi na dugo očekivanim vanjskim bazenima u Čakovcu. Uz postojeći kompleks Gradskih bazena „Marija Ružić“ tako će uskoro niknuti novi rekreacijski sadržaji na zadovoljstvo brojnih građana. O velikom projektu izgradnje vanjskih bazena, u srijedu su pred novinarima govorili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač te direktor Gradskog poduzeća Ekom Miodrag Novosel.

„Ono što mi gradimo i želimo u Čakovcu su plivački sadržaji namijenjeni rekreaciji građana. Čakovec je poznat po ulaganjima u javnu infrastrukturu i sadržaje, upravo na tom polju dobivamo nagrade i priznanja.“, naglasio je gradonačelnik Kovač dodavši kako cilj ove investicije nije zarada, već dodatni javni standard koji će građani Čakovca koristiti, kojeg žele i zaslužuju. O gradnji vanjskih bazena priča se praktički od dana kad su izgrađeni postojeći, a građani tu investiciju uvijek navode kao jednu od najvažnijih. „Upravo zato smo krenuli u izgradnju ovog kompleksa, jer smatram da takve sadržaje Čakovec treba i zaslužuje.“, rekao je među ostalim čakovečki gradonačelnik.

Direktor GP „Ekom“ Čakovec Miodrag Novosel istaknuo je da sadržaji koji se grade definitivno trebaju, jer posebno tijekom ljetnih mjeseci, korisnici objekta pitaju kad će biti moguće kupanje na otvorenom. S početkom gradnje, kupališna sezona na otvorenom u Čakovcu, bit će moguća već dogodine. Na upit vezan uz cijenu ulaznice, Novosel je odgovorio da će se s jednom ulaznicom ulaziti u postojeće natkrivene bazene te nove otvorene, a njena cijena ostat će ista.

Prostor vanjskih bazena činiti će četiri osnovne funkcionalne zone: “javna” zona, dječja zona, lounge zona i zona središnje vodene površine, svaka sa svojim karakterističnim sadržajima i ambijentom. U zgradi vanjskog ulaza biti će smješteni prostori blagajne, kabina za presvlačenje sa garderobom, sanitarije te prostori za pružanje hitne medicinske pomoći. Glavni bazen osmišljen je kao vodena površina podijeljena u zonu za plivanje te zonu za “boravak u vodi”, međusobno povezanih kanalom, preko kojega prolazi most. Unutar zone za plivanje moguća je postavka četiri plivačke trake predviđene za plivačke treninge i rekreativno plivanje. U sklopu glavnog bazena, predviđena je hidromasažna zona, sa ležećim i sjedećim masažama, vodeni slapovi, gejziri i tobogan.

Gradi se i dječji bazen u čijem će sklopu biti smješten i splash toranj s tri tobogana, vodenom gljivom i vodenim klaunom. Tu su još i dodatni sadržaji za djecu poput vodenog tunela, vodene prskalice, vodene puške, prskajuće gljive i vodoskoka. Grade se i dvije osnovne grupe prostora za smještaj instalacija bazenske tehnike, a dograđuju se postojeća kuhinja i restoran, uz ljetni bar i otvorenu restoransku terasu.

Ukupna vrijednost radova na izgradnji vanjskih bazena je 34 milijuna kuna, dok je rok izgradnje 200 kalendarskih dana. Kako će sa završetkom građevinskih radova stići jesenski i zimski mjeseci, realan datum otvaranja vanjskih bazena u Čakovcu je svibanj 2022. godine.
Ukupna cijena investicije je 34.074.440,90 kuna, a izvođač izabran preko javne nabave, varaždinsko poduzeće „Hidroing“ d.d., a vanjske bazene mora izgraditi do kraja rujna ove godine.

Izvor: Grad Čakovec