098/161 9380 [email protected]

Ovog tjedna započeli su radovi na uređenju prva dva tzv. hard terena u sklopu budućeg Regionalnog društveno-teniskog centra Čakovec. Tim je povodom na pored mjesta gdje će u iduće dvije godine niknuti otvoreni tereni i teniska dvorana održana konferencija za novinare.

Kako je tom prigodom naglasio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, radovi koji su započeli predstavljaju prvu fazu uređenja budućeg centra. Grade se dva teniska terena s tvrdom podlogom iznad koje će se postaviti balon. Vrijednost izgradnje terena je preko pola milijuna kuna, troškove će pokriti Grad iz svog proračuna, dok je nabavku i postavljanje balona kao i posebnu igraću podlogu, što također stoji oko 500 tisuća kuna, nabaviti i platiti Teniski klub „Franjo Punčec“ iz Čakovca. Grad Čakovec uređenjem teniskog centra želi stvoriti uvjete za daljnji razvoj bijelog sporta u gradu te klubu omogućiti uvjete za postizanje još boljih rezultata te organizaciju novih međunarodnih natjecanja, rekao je gradonačelnik te dodao da će ovaj projekt u konačnici imati utjecaj, osim na sport i na gospodarstvo grada u cjelini.

Predsjednik Teniskog kluba „Franjo Punčec“ iz Čakovca rekao je da je ovo veliki trenutak ne samo za čakovečki tenis već za sport u cjelini. Već samo uređenje dva terena s tvrdom podlogom omogućit će treninge i igranje turnira u zimskim mjesecima. Takvi tereni u Čakovcu ne postoje, te zbog toga naši tenisači nisu mogli primjereno tenirati za zimski dio teniskog natjecateljskog kalendara. Ovo je i početak izgradnje modernog teniskog centra u Čakovcu, što će omogućiti veliki kvalitativni iskorak za klub. Naime, u budućoj dvorani moći će se odigravati puno ozbiljniji turniri nego dosad, a u njoj će se nalaziti i klupske i popratne prostorije te dodatni sadržaji.

Potporu projektu dala je i predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić. Naša sugrađanka od samih početaka podržava ovaj projekt, te kako je rekla, i Čakovec i čakovečki tenis koji ima više od stoljeća dugu tradiciju zaslužuju i trebaju ovakav centar. Teniski savez namjerava u idućem razdoblju dati potporu uređenju nekoliko centara u Hrvatskoj, a Čakovec se sa svojim planovima i projektom uklapa u tu strategiju. Budući će centar biti mjesto koji će okupljati tenisače iz pet sjeverozapadnih hrvatskih županija, ali i mjesto gdje će se, kao i dosad, odigravati međunarodni turniri i igrati vrhunski tenis.

Tereni s tvrdom podlogom, veličine 1.350 četvornih metara s pripadajućim balonom bit će u funkciji već u prosincu. Planirana kompletna vrijednost izgradnje i uređenja Regionalnog društveno-teniskog centra Čakovec procijenjena je na otprilike 20 milijuna kuna. Većinu sredstava Grad Čakovec namaknut će iz vanjskih izvora. Teniski tereni u središtu grada koje godinama koristi klub, bez obzira na gradnju Teniskog centra, ostaju i dalje tamo, sve dok se ne provede javna rasprava te Generalnim urbanističkim planom eventualno ne promjeni njegova namjena.

Izvor: Grad Čakovec