098/161 9380 [email protected]

KAMPOVIMA IZ PLIVANJA, KICKBOXINGA I KOŠARKE ZAPOČELI LJETNI SPORTSKI KAMPOVI “SVAKI TJEDAN SPORT JEDAN”

14. izdanje Ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan” koje organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grad Čakovec otvoreni su plivanjem i kickboxingom. Ovo ljeto će čakovečki osnovnoškolci u ponudi imati rekordna 24 sportska kampa, a prvi na rasporedu su već tradicionalno kampovi iz plivanja, kickboxinga i košarke.

Očekivano veliki odaziv bio je na kampu iz plivanja, za čiju provedbu je zadužen Čakovečki plivački klub – ČPK. Trener ČPK-a Leonardno Novak je rekao kako se prvom danu kampa odzvalo 170 đaka. “To je više nego proteklih godina, ali naši treneri koji su ujedno i profesori kineziologije odradili su prema planu dva sata s njima” rekao je Novak i dodao kako će u preostala tri dana (petak je praznik i nema kampa) polaznici biti podijeljeni u dvije grupe, jedna će biti u bazenu od 9 do 11, a druga od 11 do 13. “To će omogućiti da se svakom dijetetu više posvetimo i moći ćemo im poboljšati plivačku tehniku i općenito njihove sposobnosti u vodi. Naravno, imat će i razne igre, a uvijek im ostavimo i malo slobodnog vremena” izjavio je. Poseban program provodi se s neplivačima u bazenu namijenjenom samo njima.

U sportskoj dvorani 1. OŠ Čakovec Kickboxing klub 300 provodi kamp iz kickboxinga. I ovaj kamp bilježi porast sudionika u odnosu na prošlu godinu, pa tako 40-tak učenika pod budnim nadzorom trenera Andrije Kozjaka uči i saznaje nešto novo o ovom borilačkom sportu. “Zbog malih poteškoća kasnili smo s početkom današnjeg prvog kampa, ali to smo odmah nadoknadili, a od sutra radimo prema planu. Ovaj kamp se djeci uvijek dopadne jer imaju priliku naučiti nešto o borilačkom sportu koji nije previše zastupljen u medijima” naglasio je Kozjak.

U poslijepodnevnim satima, od 17 do 19, također u dvorani 1. OŠ Čakovec na rasporedu je i kamp iz košarke kojeg organizira Košarkaški klub Međimurje. Trener KK Međimurje Mario Medved rekao je kako će tjedan dana biti dovoljno za upoznavnje s osnovama košarke, a to će učiniti kroz igru. “Oni kojima se sport dopadne moći će se nastaviti baviti tim loptačim sportom u našoj školi košarke” poručio je.

Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove. Pokrovitelj kampova, koji su zamišljeni da pruže školarcima kvalitetno, sportsko i provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom je Grad Čakovec.