098/161 9380 [email protected]

Redovita izvještajna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Čakovca, održana 11. travnja, na čakovečkim Gradskim bazenima Marija Ružić, protekla je u osvrtu na 2016. godinu, piše portal mnovine.hr.

Izvješće o radu i financijsko izvješće članovima Skupštine podnio je predsjednik Zajednice Bojan Ružić koji je pohvalio gradske vlasti što su sve obveze prema čakovečkim sportašima bile ispoštovane u 100 postotnom iznosu.

Ružić je istaknuo kako su sva sredstva namijenjena za redovnu djelatnost podmirena u 2016., dok su posljednje rate za stručnu djelatnost isplaćene u 2017. Dodao je i su preko računa zajednice isplaćivana, odnosno transferirana, sredstva mjesnih odbora i druge dotacije Grada.

Podnoseći financijsko izvješće utvrđen je višak prihoda nad rashodima od 16.485 kuna.

Od ostalih aktivnosti u prošloj godini Ružić je istaknuo provođenje Ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan”, nabavku još jednog kombi vozila za potrebe sportaša, zapošljavanje profesionalnog tajnika, organiziranje Izbora najsportaša Čakovca.

Čelni čovjek čakovečke sportske zajednice predstavio je i plan rada za 2017. u kojoj će osim već poznatih aktivnosti biti dodan i Sajam sportova. Sajam će biti održan u sklopu obilježavanja Dana Grada Čakovca u čakovečkom gradskom središtu, a zamišljen je kao prezentacija rada svih sportskih udruga.

Skupštini je prisustvovao i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač koji je u obraćanju čestitao svima na postignutim sportskim rezultatima. Govoreći o tome kako Grad prati potrebe sportaša istaknuo je da se osim redovne djelatnosti i stručnog rada financira i održavanje sportskih objekata kojima upravlja EKOM, financiraju sportske dvorane, obnovila se kuglana i uredilo igralište odbojke na pijesku.

– Za sport tako sveukupno na godišnjoj razini izdvajamo oko 10 milijuna kuna – naglasio je gradonačelnik Kovač. Pohvalivši suradnju sa Zajednicom rekao je kako su njegova vrata uvijek otvorena i da je on spreman na suradnju i rješavanje problema.

Zaželio je sportašima puno uspjeha i sreće u daljnjem radu, uz obećanje da će ih Grad i dalje maksimalno pratiti.

Predsjednik Kluba odbojke na pijesku Ivan Vabec zahvalio je gradonačelniku na rješenju “stanarskog” pitanja njegovog kluba. Nakon gubitka prostora kod Ekonomske i trgovačke škole i seljakanja, uređuje se igralište i popratni sadržaji na gradskim bazenima koji će postati ljetni dom odbojkaša na pijesku.

Od ostalih točaka dnevnog reda skupštinari su prihvatili primanje u članstvo Karate kluba Mabuni i Društva sportske rekreacije Čaki.

Umjesto preminulog Maria Vehsterbaha Stojana, za kojeg je održana minuta šutnje, u Izvršni odbor Zajednice sportskih udruga Čakovca imenovana je predsjednica Košarkaškog kluba Međimurje Sandra Žbulj, dok je novi član Nadzornog odbora Dejan Slukić iz Karate kluba Globus.