098/161 9380 [email protected]

U sklopu projekta Međimurje Europska regija sporta 2022., a povodom Dana Grada Čakovca, održana je prva čakovečka biciklijada naziva „ČAK BAJK“.

Trasa koja je vodila diljem grada Čakovca i 13 mjesnih odbora pokazala se kao pun pogodak te okupila 860 sportaša i rekreativaca! Osim što je za prvu godinu pokazala veliki interes javnosti, okupila je volontere, mjesne odbore i pokazala ljepote te gostoprimstvo u svakom dijelu grada.

Mjesni odbori, volonteri i sportska zajednica odradili odličan posao

Jedna od sudionica koja je prošla cijelu trasu i svih 14 punkteva bila je čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, na kraju vidno ponosna na sve uključene u ovu nedjeljnu biciklijadu. „Na najbolji mogući način povezali smo sve gradske mjesne odbore i zaista sam s ponosom promatrala koliko su pripremljeni, spremni pomoći, koliko volontera okupljaju te kako su se pripremili za dolazak biciklista, svojih sugrađana. Posebno me veseli suradnja mjesnih odbora i činjenica da smo uz rekreaciju i druženje svima omogućili organiziranu vožnju kroz naš predivan Čakovec, u okviru obilježavanja njegovog dana. Bravo svakom sudioniku koji se uključio u biciklijadu, vidimo se i dogodine“, rekla je gradonačelnica te zahvalila gradskoj i županijskoj sportskoj zajednici te volonterima diljem mjesnih odbora.

Spomenimo kako je cilj biciklijade bio povećati svijest o zdravim životnim navikama, važnosti održivog prijevoza i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, a s akcijama na tom tragu nastavit će se nizom manifestacija i događanja tijekom godine.

Iako je ovo tek prva godina održavanja biciklijade ovakvog tipa u sklopu Dana Grada Čakovca, nakon nedjeljnog uspjeha zasigurno će se s istom nastaviti i u godinama koje slijede.

Izvor: Grad Čakovec