098/161 9380 [email protected]

Revijalnom utakmicom između veterana Brazila i reprezentacije veterana Čakovca igranom poslijepodne na glavnom terenu SRC Mladost završen je “Dan brazilskog nogometa u Čakovcu” (utorak 22. svibnja). U susretu koji je prikazao ljepotu brazilskog načina igre, kao i poznatu hrvatsku nogometnu lepršavost na kraju su bolji s 3:1 bili Brazilci. Jedini pogodak za Čakovčane postigao je Vedran Dodlek, veteran Omladinca iz Mačkovca. U dvoboju koji nije imao nikakav rezultatski dvoboj pravi pobjednik bio je sport, nogomet i prijateljstvo koje ne poznaje granice. Zahvalnost na gostoprimstvu koje se rijetko viđa i vrhunskoj organizaciji izrazio je kapetan brazilske veteranske ekipe Bruno Brito. “Bilo nam je zaista lijepo, cijeli dan koji smo proveli u vašem gradu bio je ispunjen aktivnostima i druženjem. Bilo nam je prekrasno u jutro kada smo vodili treninge u vašim školama nogometa, a ovaj susret samo je potvrdio prijateljstvo koje smo tijekom dana izgradili” poručio je. Posebno je naglasio da se cijela brazilska ekipa u Čakovcu osjećala kao kod kuće i da su domaćini uvijek bili pri ruci te su se pokazali kao pravi sportskih prijatelji.

Organizatori Dana brazilskog nogometa u Čakovcu bili su Grad Čakovec, Zajednica sportskih udruga Čakovca i Baptistička crkva u Mačkovcu. Početni udarac na susretu izveo je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač koji je istaknuo kako je pobjednik bio poznat i prije utakmice. “Pobjednici su svi oni koji su sudjelovali na Danu brazilskog nogometa u Čakovcu. Od onih najmlađih do onih starijih” rekao je. Pastor baptističke crkve u Mačkovcu Nenad Kovačević izjavio je kako je cijeli dan bio jedno prekrasno iskustvo. “Silno me veseli to prijateljstvo koje smo sklopili i nadam se kako će se nastaviti i u buduće na obostarno zadovoljstvo” poručio je Kovačević pritom posebno istaknuvši odličnu suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Čakovca na organizaciji cijele manifestacije.

Podsjetimo, veterani brazilske nogometne reprezentacije tijekom prijepodneva održali su treninge s polaznicima škola nogometa: Međimurje-Čakovec, Sloga Čakovec, Mladost Ivanovec i Omladinac Novo Selo Rok. Sveukupno 130 mladih nogometaša imalo je priliku jedan nogometni trening odraditi na “joga bonito” način.