098/161 9380 [email protected]

Na ponudi Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ za vrijeme školskih praznika 2022. je 17 različitih sportova, ali svima njima je zajedničko jedno – veliki interes polaznika. Kao i na prijašnjima, tako je i na kampovima iz kuglanja i rukometa bio veliki broj osnovnoškolaca.

Tradicionalno kamp iz kuglanja na čakovečkog kuglani u sklopu SRC Mladost provodi Kuglački klub Željezničar, a voditelj kampa Bojan Košak nije krio oduševljenje odazivom. „Nakon dvije pandemijske godine kada je na kampove dolazilo po 20-tak djece nas je u utorak 16. kolovoza dočekalo čak 70“ izjavio je Košak te dodao kako su zbog velikog odaziva polaznici podijeljeni u dvije grupe – mlađe i starije. Kažu kako je to zbog ograničenog prostora bilo nužno.

No, to nije bila jedina promjena u koncepciji kampova. „Nas troje iz kluba je tijekom ove godine steklo zvanje trenera kuglanja i sve što smo novo naučili smo primijenili na kampu“ izjavio je i zahvalio na logistici i potpori iz matičnog kluba Željezničar, ali i na pripomoći kolega iz KK Prosvjetar i KK Zanatlija.

Slična priča odvijala se ovog tjedna i u 2. osnovnoj školi u Čakovcu gdje je Muški rukometni klub Čakovec provodio kamp iz rukometa. Voditelj kampa Davor Varga kazao je kako su i oni zbog velikog broja djece, njih 120, morali podijeliti polaznike u grupe. „Vidi se da su svi sretni i zadovoljni, uspjeli smo ih nešto naučiti, te smo sigurni da će neki od ovih dječaka i djevojčica nastaviti trenirati u rukometnim klubovima te da će naš sport i dalje rasti u gradu Čakovcu“ poručio je Varga.

Sljedeći tjedan na rasporedu su kampovi iz stolnog tenisa, plivanja i košarke. Prijave na kampove traju tijekom cijelog ljeta, a vrše se na recepciji Gradskih bazena Marija Ružić Čakovec. Kampove djeca s područja grada Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje, bočicu za piće i majicu.