098/161 9380 [email protected]

Nakon jednotjedne pauze bez kampova, Ljetni sportski kampovi „Svaki tjedan sport jedan“ koje organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca uz podršku Grada Čakovca se nastavljaju. Ovog tjedna na rasporedu je kamp iz tenisa kojeg na teniskim terenima u čakovečkom središtu provodi teniski klub Franjo Punčec. Sedmero trenera radi u grupama s više desetaka čakovečkih školaraca.

Kako je objasnila trenerica Ivana Gala školarci su podijeljeni po starosti. „U prvoj su nam grupi oni najmlađi koji praktički do sada nikada nisu držali reket u ruci. Imamo posebne grupe za svaki niži razred, a spojili smo 5. i 6. te 7. i 8. razrede. To se i prijašnjih godina pokazalo kao jako dobar pristup“ rekla je. Istaknula je kako su svi polaznici vrlo zadovoljni i da im dvosatni kamp prolazi vrlo brzo jer osim što uče teniske elemente usput se i dobro zabavljaju. „Koncept kampa je takav da ih naučimo nešto novo, poput osnovnih udaraca u bijelom sportu, ali da su pritom opušteni i veseli“ naglasila je. Govoreći o tome kako je tjedan dana premalo vremena da se nauči neki sport, već samo upozna s njime kazala je da na kampu ima dosta talentirane djece. „Nadamo se kako će i kasnije nastaviti baviti se tenisom u našem klubu“ poručila je Gala. Kamp iz tenisa, za razliku od većine drugih kampova starta nešto ranije, od 8 sati zbog toga što u Teniskom klubu Franjo Punčec žele izbjeći izlaganje školaraca kolovoskim vrućinama.

Kamp iz tenisa 14. je po redu sportski kamp iz ovogodišnje sezone Ljetnih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ koje ZSU Čakovca organizira od 2006. Pokrovitelj kampova, koji su zamišljeni da pruže školarcima kvalitetno, sportsko i provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom je Grad Čakovec. Drugu godinu za redom kvalitetu kampova prepoznao je i Središnji državni ured za šport koji ih sufinancira s 84.750 kuna.

Inače, kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.