098/161 9380 [email protected]

Program ovogodišnjih kampova koji se održavaju pod nazivom „Svaki tjedan sport jedan“ predstavili su gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Bojan Ružić i predsjednik Športskog streljačkog kluba Čakovec Nenad Nemec.

Prema riječima predsjednika zajednice udruga čakovečkih sportaša Bojana Ružića, počelo se sa nekoliko sportova, da bi danas i mladi mogli birati između čak 18 različitih sportova. Svi kampovi provode se pod stručnim vodstvom trenera te studenata Kineziološkog fakulteta. O uspješnosti ovog projekta govori i činjenica da ga kopiraju mnogi hrvatski gradovi, a već četvrtu godinu za redom prepoznaje ga i resorno ministarstvo koje kampove sufinancira sa 80 posto sredstava, rekao je, među ostalim, Bojan Ružić. Posebno je zanimljivo, nastavio je što se velika većina polaznika kampova tijekom godine ne odlazi na treninge. Na kampovima mogu testirati koji im sport najbolje leži te se na jesen uključiti u jedan od brojnih sportskih kampova.

Upravo je tu velika vrijednost ovog ljetnog projekta, naglasio je predsjednik Športskog streljačkog kluba „Čakovec“ Nenad Nemec. Zahvaljujući se Gradu Čakovcu i Zajednici sportskih udruga Grada Čakovca, naglasio je da su zahvaljujući ovim kampovima dobili nove mlade članove. Streljaštvo je specifični sport, nije toliko zastupljen u medijima, te su projekti poput ovog prilika da se i mlađi upoznaju sa streljaštvom.

Ljetni sportski kampovi zaštitni su znak Čakovca, te su od 2005. godine kad je održan prvi, kroz njih prošle generacije čakovečkih osnovnoškolaca. Aktivno provođenje ljetnih praznika, pogotovo ako se uz zabavu i bavljenje sportom stječu zdrave navike, izuzetno je važno za djecu i mlade, naglasila je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini. Održavaju se tijekom trajanja ljetnih praznika, tako da se i oni osnovnoškolci koji će većinu praznika provesti kod kuće, mogu organizirano i pod stručnim vodstvom baviti sportom. Zadovoljni će sigurno biti i roditelji, ali i zajednica jer je bavljenje sportom pridonosi socijalizaciji i zdravlju, rekla je gradonačelnica te dodala da će Grad nastaviti podržavati ovaj projekt.

Osim samih kampova, ovog ljeta organizirana su i predavanja o zdravom načinu života i zdravoj prehrani. Osnovnoškolci koji će sudjelovati na najviše sportova bit će nagrađeni. Cijena je 100,00 kuna za djecu s područja Grada, a 150,00 za ostale, bez obzira na koliko različitih kampova djeca sudjeluju. Prijavnice za sudjelovanje u Ljetnim sportskim kampovima mogu se ispuniti na recepciji Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu.

Treba napomenuti da je ove godine ovaj projekt ponovno prepoznalo Ministarstvo turizma i sporta, sufinanciravši ga sa 104.650,00 kuna

KALENDAR KAMPOVA 2021

Izvor: Grad Čakovec