098/161 9380 [email protected]

Povodom Dana Grada Čakovca, gradska sportska zajednica uz podršku Grada Čakovca organizira 2. čakovečku biciklijadu pod nazivom „ČAK BAJK“. Biciklijada će biti održana u nedjelju 28. svibnja od 9 do 18 sati, a održat će se na cijelom području Grada Čakovca.

Osim na Trgu Republike u Čakovcu, sudionici biciklijade moći će posjetiti svih 13 mjesnih odbora u sastavu grada gdje će se na prigodnom punktu moći osvježiti i dobiti pečat u knjižicu. Sudionici biciklijadu mogu započeti u bilo kojem od 14 punktova, a sami će odrediti dionice koje žele voziti. Čakovečki mjesni odbori već danima pripremaju i organiziraju svoje punktove.

Predsjednik MO Šandorevec Dejan Tomašić izjavio je kako će njihov punkt u središtu sela kod nogometnog igrališta opet biti jako zanimljiv. „Iskoristili smo biciklijadu da napravimo druženje svih udruga i građana, a u blizini je i vatrogasni dom pa ćemo imati i dan otvorenih vrata“ rekao je.

U Savskoj Vesi punkt će također biti kod nogometnog igrališta, a u prigradskom naselju će biti dobra ponuda za sve koji se zaustave. „Pripremili smo osvježenje, kolače i veće količine kobasica tako da očekujemo da sudionici biciklijade malo duže zadrže“ naglašava predsjednik MO Savska Ves Srećko Vranović Brc. I u drugim čakovečkim mjesnim odborima pripremaju se za ovu nedjelju i poručuju kako će sve, uključujući i vremenske prilike, biti u najboljem redu.

Startninu koja za odrasle iznosi 2, a za djecu 1 euro moći će uplatiti na punktovima u Čakovcu, Novom Selu Rok i Šandorovcu. Svi koji uplate startninu dobit će na poklon vrećicu/torbu s oznakom biciklijade, flašicu vode i zdravu namirnicu – jabuku.

Cilj biciklijade je povećati svijest o zdravim životnim navikama, važnosti održivog prijevoza i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. Pozivaju se svi Čakovčani, ali i žitelji drugih dijelova Međimurja da se uključe u Čak Bajk i da se pritom pridržavaju svih prometnih propisa.