098/161 9380 [email protected]

Program sportskih kampova Zajednice sportskih udruga grada Čakovca pokrenut je 2005. godine s ciljem da se djeci tijekom ljetnih školskih praznika omogući kontinuirano bavljenje sportskim aktivnostima.

Naime prestankom škole u lipnju uglavnom prestaju i vanškolske sportske i druge aktivnosti, a isto tako mnogi sportski klubovi tijekom ljeta ne održavaju treninge. Isto tako sportski kampovi najbolja su promidžba za kasnije uključivanje djece u sportske aktivnosti. Posebnu trežinu ima, na osnovu prikupljenih podataka, činjenica da u kampovima sudjeluju većinom djeca koja se inače ne bave aktivno sportom i sportskim aktivnostima.

Jedan od ciljeva je i uključivanje u provedbu ovih kampova što više studenata i apsolvenata Kineziološkog fakulteta i time im omogućiti sticanje prakse što će im kasnije zasigurno pomoći u radu ili njihovom uključivanju u sportske klubove.

Participacija za sudjelovanje po djetetu iznosila je:

– za sudionike s područja grada Čakovca sudjelovanje u svim kampovima (cijelo ljeto) – 80,00 kuna
– za ostale sudionike van područja grada Čakovca – 150,00 kuna

Za sve sudionike u kampovima osigurani su napitci, te poklon – majica za svakog polaznika.

Za sudionike koji su sudjelovali u najviše kampova osigurani su priznanja i nagrade.

Ove godine organizirano je 19 sportskih kampova u 10 (od ukupno 12 tjedana ljetnih školskih praznika). Ukupno je zabilježeno 1619 sudjelovanje (2015. 1497 sudjelovanja), sudjelovalo je 425 polaznika (2015. 387), a prosječno je svako dijete sudjelovalo u 4 sportska kampa, isto kao i prošle godine.

O uspjehu ovog programa najbolje govore pohvale samih sudionika, njihovih roditelja i ostalih građana. Neki gradovi i mjesta počeli su sami provoditi ove programe a još neki su pokazali interes za održavanjem ovakovih kampova u svojim sredinama.

Grad Čakovec prepoznao je važnost i kvalitetu ovog programa pa osim pokroviteljstva i financijski pokriva sve troškove.