098/161 9380 [email protected]

Ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan” namijenjeni čakovečkim osnovnoškolcima završili su s osmim, pretposljednjim tjednom održavanja. U tjednu koji je na isteku polaznici su mogli sudjelovati čak na tri različita kampa: atletika i plivanje prijepodne te ženska košarka u poslijepodnevnom terminu.

Voditelj kampa iz ženske košarke Matija Terek iz Ženskog košarkaškog kluba Radost kazao je kako je kamp odlična prilika za upis novih članova. “Iz godine u godinu imamo upis nekoliko novih članica upravo nakon što održimo kamp. Tih tjedan dana je dovoljno tek da ih površno upoznamo sa sporotom, ali dovoljno da zapalimo iskru interesa. Kasnije, one koje žele, u našem klubu mogu trenirati i napredovati” izjavio je Terek.

Tradicionalno, svake godine veliki interes je za kamp iz plivanja. Treneri Gradskog plivačkog kluba Međimurje polaznike su podijelili u dvije plivačke i jednu neplivačku grupu. Kako je objasnila voditeljica kampa Ivia Trupković neplivači su bili u posebnom, manjem bazenu. “S neplivačima smo radili osnove, poput navikavanja na vodu, ronjenje te osnovne tehnike plivanja. Plivači pak su radili naprednije tehnike plivanje odnosno usavršavali svoja postojeća znanja” kazala je.

Atletski kamp na stadionu SRC Mladost provodio je Atletski klub Međimurje. Voditelj kampa Aleksandar Žbulj kazao je kako su se mališani pod vodstvom stručnih trenera mogli upoznati s čarima kraljice sportova.

Posebnost ovogodišnji kampova su i kratka predavanja, kao dodatak na sportski dio. Predavanja se održavaju u okviru aktivnosti Volonteri u parku projekta Živjeti zdravo. Ovog tjedna čakovečki osnovnoškolci tako su mogli nešto više naučiti o životinjama koje možemo susreti u našem kraju. Predavanje na tu temu održale su djelatnice Međimurske prirode – javne ustanove za zaštitu prirode Sara Srša i Mihaela Mesarić. “Prikazali smo im neke zanimljive vrste koje možete vidjeti u međimurskom okolišu poput vretenca, šišmiša, gmazova ili čak tragove nekih životinja poput ugriza dabra. Skrenuli smo im pažnju da otvore oči i vide nešto iz te prirode” naglasila je Mesarić dodavši kako su mališani s nekim životinjama potpuno iznenađeni jer ih do sada nisu vidjelu.

Sljedeći tjedan na rasporedu su kampovi iz gimnastike, džuda i košarke. Kampovi iz gimnastike i džuda bit će održani u Macanovom domu, odnosno u dvorani čakovečke streljane u prijepodnevnom terminu od 9 do 11 sati. Dok će kamp iz košarke, biti održan poslijepodne od 17 do 19 sati u OŠ Ivanovec.

Sportske kampove 16. godinu za redom organiziraju Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca. Ovogodišnji kampovi održavaju se u strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka.