098/161 9380 [email protected]

Zajednica sportskih udruga Čakovca i Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije pozivaju vas da se pridružite obilježavanju Europskog tjedna sporta od 23. do 30. rujna i osvojite vrijedne nagrade. Vježbajte, trčite, igrajte se, natječite se, rekreirajte se, bavite se sportom od 23. do 30. rujna. Snimite se pametnim telefonima i napravite kratki video do 20 sekundi, objavite na društvenim mrežama (objava mora biti javna) koristeći #eutjedansporta. Neka vaša grupa, vaš razred, vaša skupina, vaša ekipa iz kvarta, ulice ili rekreacije osvoji vrijedne nagrade. Tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec rekao je kako je prijašnjih godina tjedan obilježen različitih aktivnostima i kroz različite projekte.

“U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije imalo smo nekoliko evenata, a središnji je bio na čakovečkom Trgu Republike na kojem smo znali okupiti i do tisuću ljudi” izjavio je dodavši kako to u 2020. nije moguće. “Zbog epidemioloških mjera i preporuka više nešto takvo ne možemo ponoviti, ali sada na ovaj način pokušavamo doprijeti do ljudi i ukazati im na važnost tjelesne aktivnosti i pritom ih nagraditi” istaknuo je. Dopredsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije Mario Vukoja smatra kako nas okolnosti koje nazivamo “novo normalno” ne smiju sprečavati da se bavimo sportom.

“I u takvim uvjetima, mi sportski djelatnici moramo pronaći način da motiviramo sve dobne kategorije da se uključe u projekt koji se provodi diljem Europe” kazao je Vukoja. Pohvalio je još jednu uspješnu suradnju gradske i županijske sportske zajednice. “Od kada jedna osoba radi tajničke poslove u obje zajednice puno više smo angažiraniji na brojnim projektima i aktivnostima. Koristi od takvog načina rada imaju i Grad Čakovec i Međimurska županija, a rezultati su se vrlo brzo počeli vidjeti” naglasio je Vukoja. Hvaleći mali tim koji je osmislio način obilježavanja Europskog tjedna sporta u Međimurju rekao je kako je kvalitetu prepoznao i Hrvatski olimpijski odbor davši cijeloj priči dodatan vjetar u leđa.

Upravo zahvaljujući najvišem nacionalnom sportskom tijelu snimljen je i kratki motivacijski video u kojem je podršku projektu dao i naš najbolji sportaš Filip Ude. Cilj Europskog tjedna sporta je inspirirati Europljane da tijekom tih sedam dana budu aktivni, ali ih ohrabriti da ostanu aktivni tijekom cijele godine. Dobitnici nagrada bit će poznati 1. listopada. Uključi se, pokreni se i budi dio Europskog tjedna sporta.

#eutjedansporta

Nagrade:

1. izlet na Ravnu Goru (Vž županija) za cijelu skupinu/grupu/razred/ekipu

2. cjelodnevne ulaznice za Gradske bazene Marija Ružić Čakovec

3. majice za sve koji se nalaze u videu