098/161 9380 [email protected]

Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca u sklopu Zimskih sportskih kampova, drugu godinu za redom, za čakovečke osnovnoškolce organiziraju sportski kamp iz klizanja. Za četverodnevni klizački kamp vladao je ogroman interes. Više od 350 učenika čakovečkih osnovnih škola prijavilo se za sudjelovanje, čime je nadmašena prošlogodišnja brojka. Koliko su prijave bile veće u odnosu na prošlu zimu najbolje je potvrdila gužva u prijepodnevnim satima na klizalištu u čakovečkom središtu.

Zbog ogromnog interesa organizatori su sudionike podijelili u pet grupa. Voditelji kampa sudionike su razvrstali u skupine, ovisno o znanju klizanja, te s njima u 30 minuta odradili osnove klizanja ili one naprednije različitim stilovima klizanja.

Polaznici kampova su pod stručnim nadzorom kvalificiranih trenera i profesora TZK-a, a jedna od njih Željka Podgorelec Sirc izjavila je kako kampovi funkcioniraju puno bolje nego lani. “Djeca znaju što očekivati i puno su bolje pripremljena. Kvalitetno su odjevena, imaju kape i rukavice što je znao biti problem. Ono što me najviše veseli je veliki napredak od prošle godine tako da sam uvjerena kako će mnogi od njih do kraja kampa biti pravi klizači” izjavila je Podgorelec Sirc. Kamp iz klizanja koji je besplatana traje do subote, a svim sudionicima osigurana je topli čaj.