098/161 9380 [email protected]

Čakovečka Scheierova zgrada bilo je mjesto svečanosti proglašenja najboljih sportaša Čakovca u 2018. godini. Tako je titulu najsportašice osvojojila Antonia Ružić, članica TK Franjo Punčec Čakovec. Nju su glasači, predstavnici 20 sportova i predstavnici 10 čakovečkih sportskih redakcija proglasili najboljom jer: se nalazi na 1. mjestu europske juniorske rang liste, te na 1. mjestu Europskog Mastersa do 16 godina. Dobitnica je priznanja “PLAYER OF THE YEAR” Tennis Europe za najbolju juniorku Europe. Antonia je prošle godine osvojila naslov pobjednice Prvenstva Hrvatske u kategorijama U16 i U18 i 2. mjesto na PH za seniorke. Pobjednica je međunarodnih turnira u Rakovniku, Novom Sadu, Pančevu i Budimpešti, te je članica reprezentacije Hrvatske.

Još jednu godinu za redom najbolji sportaš Čakovca je Filip Ude iz gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan.On je bio pobjednik Otvorenog prvenstva Izraela na konju s hvataljkama, a na istom natjecanju osvojio je i drugo mjesto u višeboju. Na Europskom prvenstvu održanom u Glasgowu plasirao se na 6. mjesto, dok je na Svjetskom prvenstvu u Dohi završio na 17. mjestu. Na Svjetskim kupovima održanima u Osijeku i Szombathelyu bio je 8. i 7. Najbolja ženska ekipa Čakovca u prošloj godini bile su rukometašice RK Zrinski, koje su na kraju sezone završile na 5. mjestu 1. HRL za žene, te su se plasirale u osminu finala Hrvatskog rukometnog kupa za žene.

Titulu najbolje momčadi Grada Čakovca u prošloj godini ponijeli su streličari seniorske ekipe SK Katarina Zrinski za osvajanje prvog mjesta na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske.

Najbolji u kategoriji par, štafeta ili posada su Luka Vlahek i Matija Hranilović iz badmintonskog kluba Međimurje koji su osvojili 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji muški parovi, 2. mjesto u ukupnom poretku muških parova hrvatskog kupa, plasirali su se i na 3. mjesto rating liste HBS-a, a obojica su članovi seniorske reprezentacije Hrvatske.

Povodom 90. godišnjice djelovanja priznanje je primio STK Čakovec, za 60 godina rada i djelovanja kuglački klub Zanatlija, dok je za 40 godina rada priznanje primio kuglački klub Željezničar.

Posebno priznanje primila je Martina Bezek članica atletskog kluba Međimurje Čakovec i BK Puls Čakovec, koja je otrčavši 114 kilometara u Irdningu u Austriji ostvarila normu i ušla u reprezentaciju Hrvatske za utrku koja se trči 24 sata bez prekida.

Na izboru najboljih sportaša Čakovca dodijeljena su i priznanja mladim i perspektivnim sportašima koja su primili, za mlade sportaše Marko Sambolec, Laura Strahija i Hannah Ereiz.

Priznanje za perspektivne sportaše “Anto Dragić” primili su  Ivan Grubić, Aida Trstenjak, Lukas Sekačić, Ema Medved, Karla Zanjko, Leo Tilošanec, Mirjam Varga, Grga Pavlic, Borna Lesjak, Dino Blažić, Lovro Farkaš, Gloria Požgaj, Laura Radek,Mladen Ignac, Ema Frančić, Ivo Maček,Vito Horvat i Jan Novak.

Laura Golubić za sudjelovanje na 13 kampova primila je platinastu medalju dok su zlatne medalje dobili Jana Radojčić, Matea Čeh, Josipa Jarni i Fran Čonkaš, srebrne medalje Jana Blažeka, Marko Strbad i Matija Strbad te brončane medalje Eva Blažeka, Mario Beliga i Vilim Pintarić.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Bojan Ružić kazao je kako je ovaj izbor i proglašenje bilo sedamnaesto po red, a da su i u prošloj godini napravljeni izuzetni rezultati. Istaknuo je aktivnosti koje provodi Zajednica, pa je tako od 14 projekata koji su provodeni u 2018. naglasio rješavanje problema liječničkih pregleda. “Uspjeli smo način modalitet obavljanja liječničkih pregleda koji su veliki problem svim sportskim udrugama. Napravljeno 1100 pregleda čakovečkih sportaša pri čemu su klubovi uštedjeli 233.000 kuna” izjavio je. Pohvalio je i Ljetne sportske kampove na kojima je u ponudi bilo rekordna 24 kampa, a 400 učenika zabilježilo je preko 1700 sudjelovanja. Od ostalih aktivnosti tu je bila akcija darivanja krvi, Dan brazilskog nogometa, Festival sporta “Čakovec živi sport”, Tribina čakovečke sportske legende, sudjelovanje na Noći muzeja i projektu Volonteri u parku koji su u 12 aktivnosti okupili preko 2000 sudionika, većinom djece i mladeži.

Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač pak je rekao kako je sigurno težak posao bio odabrati najbolje, te je čestitao ne samo nagrađenima već svima koji su bili nominirani. Podsjetio je kako osim marljivog treniranja za uspjeh je potrebna i financijska podrška koju Grad pruže kroz dotacije preko svoje sportske zajednice za stručni rad i redovnu djelatnost. Najavio je i nastavak ulaganja u infrastrukturu i to u obnovu atletske staze te izgradnju terena s umjetnom travom na stadionu SRC Mladost kazavši pritom kako je preduvjet za još kvalitetniji rad sportaša, a zna se kako su upravo sportaši najbolji promotori i Čakovca i njegovih građana.