098/161 9380 [email protected]

Tradicionalna svečanost proglašenja najboljih sportaša Grada Čakovca sinoć je održana u čakovečkom Centru za kulturu u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca. Uz predstavnike sportskih klubova i udruga s područja našeg grada u izboru su sudjelovali i sportski novinari. U izboru najboljih nije bilo iznenađenja, pa su u čak četiri od ukupno pet kategorija najboljima proglašeni sportaši i sportski kolektivi koji su se ovom titulom okitili i na nedavnom proglašenju najboljih sportaša Međimurske županije.

Kod sportašica najboljom je proglašena mlada i perspektivna tenisačica Antonia Ružić, članica Teniskog kluba „Franjo Punčec“ iz Čakovca. Prošle je godine pobijedila na Prvenstvu Europe za juniorke te osvojila turnire u Hamburgu, Lagosu i Walterdorfu. Uz nju su bile nominirane Sindy Bubek (powerlifting), Ana Dobša (atletika), Gabrijela Gudelj (rukomet) i Aida Trstenjak (karate).

Među sportašima najbolji je, očekivano, bio Filip Ude iz Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec – Macan“ koji je prošle godine uz osvajanje Cro Gym lige na konju s hvataljkama zapaženo nastupio na Svjetskom prvenstvu i natjecanjima Svjetskog kupa. Odličnim rezultatima nominacije su zavrijedili i Filip Kolar (boks), Luka Požega (kuglanje), Krešimir Štrukelj (streličarstvo), Sven Todorović (atletika) i Borna Vadlja (badminton).

Najbolja ženska ekipa, s osvojenim osmim mjestom u 1.HRL i sudjelovanjem na Final Fouru Hrvatskog rukometnog kupa, bile su seniorke ŽRK „Zrinski“ Čakovec. Među nominiranima bile su i članice juniorske ekipe Atletskog kluba „Međimurje“ Čakovec, mlađa kadetska ekipa Karate kluba „Globus“ Čakovec i seniorke Nogometne škole „Međimurje-Čakovec“.

Šesto mjesto u prvoligaškom natjecanju protekle sezone i osmo mjesto na europskom NBC kupu prevagnuli su u korist momčadi KK „Željezničar“ Čakovec. U ovoj su kategoriji nominirani i juniorska ekipa Karate kluba „Globus“ Čakovec te članovi Bench press PLK „Pozoj“ Čakovec.

U kategoriji par, štafeta, posada najboljima su proglašeni članovi Badminton kluba „Međimurje“ Čakovec Borna Vadlja i Luka Grubić za osvojeno drugo mjesto u muškim parovima na seniorskom prvenstvu Hrvatske. U konkurenciji su bili i mješovita štafeta 4×200 metara Atletskog kluba „Međimurje“ Čakovec te par Konrad Vikert i Leon Igrec iz Kuglačkog kluba Željezničar Čakovec.

Na jučerašnjem proglašenju velika je pažnja pridana mladim sportašima. Tako su priznanja dodijeljena Viti Horvatu iz Rukometnog kluba „Čakovec“, Luni Sakač Gimnastički klub „Marijan Zadravec – Macan“ i Svenu Strahiji član Karate kluba „Globus“. Priznanja „Anto Dragić“ za perspektivne sportaše primili su: Nino Blažić iz Atletskog kluba „Međimurje“, Mate Blažić iz Gradskog plivačkog kluba „Međimurje“, Dora Car i Nina Siročić ŽRK „Zrinski“, Ivan Grbić Badmintonski klub „Međimurje“, Juraj Horvat i Lukas Ladić Tenis klub „Franjo Punčec“, Vida Kolarić Čakovečki plivački klub, Tino Panić i Petar Slukić Karate klub „Globus“ te Luka Ude Tkalčec i Simon Varošanec Rukometni klub „Čakovec“. Istaknuto je i veliko zadovoljstvo što je, unatoč okolnostima, nastavljen ciklus ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“, pa su dodijeljena medalje polaznicima najvećeg broja kampova. To su Elena Barić, Eva Blažeka, Borna Brez, Kimi Fras, Jakov Jakopec, Franka i Juraj Kolarić, Petar Naglić, Ilija i Vilim Pintarić, Marija i Petar Režek, Hana Slokan, Marko i Matija Strbad, Helen Treska, Borna Vidović i Alex Žganec.

Posebno priznanje uručeno je Zvonimir Jembrihu iz PK „Extrem“ za uspon na Kilimanjaro, dok su za dugogodišnje djelovanje priznanja pripala Plivačkom klubu „Vitae“ (10 godina), Stolnoteniskom klubu „MTSC“ (20 godina), Nogometnom klubu „Sloboda“ Mihovljan (60 godina) i Nogometnom klubu „Sloga“ Čakovec (90 godina).

U prigodnom programu svoje su vještine prikazali članice Twirling kluba Čakovec i Nogometne škole „Međimurje-Čakovec“, kao i članovi Judo kluba „Zrinski“.

Uz čakovečku gradonačelnicu Ljerku Cividini i predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Bojana Ružića sinoćnju svečanost pratio je i Hrvoje Balen iz Hrvatskog olimpijskog odbora.

Izvor: medjimurski.hr

Foto: Stjepan Hranilović/Krešimir Stančić