098/161 9380 [email protected]

Pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora za lokalni sport Siniša Krajač na svečanosti na Gradskim bazenima Marija Ružić predao je sedam plivačkih pruga čakovečkom gradonačelniku Stjepanu Kovaču i predsjedniku Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojanu Ružiću, piše portal radio1.hr.

Kompletan iznos nabavke plivačkih pruga u cijelosti financira HOO temeljem odobrenih programskih zahtjeva Projekta “Odaberi sport”. Vrijednost plivačkih pruga je oko 40.000 kuna. Prilikom primopredaje Krajač je istaknuo kako je Olimpijski odbor u Gradu Čakovcu prepoznao kvalitetnog i dobrog partnera. Rekao je da je ova primopredaja nastavak uspješne suradnje, odnosno uspješne aplikacije Zajednice sportskih udruga Čakovca na natječaje HOO.

Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač izjavio je kako će ove plivačke pruge koristiti oba čakovečka plivačka kluba za održavanje natjecanja. Istaknuo je kako plivanje u Čakovcu nema dugu tradiciju, ali i odlične rezultate. Predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojan Ružić govorio je o masovnosti plivanja, pogotovo kod mladih. Naglasio je kako se ona najbolje vidi na Ljetnim sportskim kampovima koje Zajednica organizira 12-tu godinu zaredom.

Plivačke pruge širine su 150 mm, dužine 25 metara, imaju oprugu s jedne strane užeta i natezač užeta s druge strane. Koriste se kako bi razdjelile staze te kako bi ublažile i razbile valove koje u bazenu stvaraju plivači.