098/161 9380 [email protected]

Više od 400 sportaša i sportskih djelatnika s područja Grada Čakovca, okupilo se u utorak 28. siječnja u dvorani Centra za kulturu, na svečanom proglašenju najboljih sportaša za 2019. U organizaciji Zajednice sportskih udruga Čakovca pozornicom je prodefiliralo nekoliko desetaka uspješnih sportaša, od učenika sudionika sportskih kampova, pa do profesionalaca. Na samom je početku u uvodnom govoru  prisutne je ozdravio predsjednik Zajednice Bojan Ružić osvrnuvši se na sportske uspjehe u 2019., ali i na dobivanje titule Europskog grada sporta za 2020. Istaknuo je kako Zajednica provodi čak 14 različitih projekata, a uspješno se prijavljuje na različite natječaje.

Kao primjer naveo je Ljetne sportske kampove “Svaki tjedan sport jedan” čiji najuspješniji sudionici su primili medalje na svečanosti. Nagrađene su i osnovne te srednje škole koje su osvojile odličja na državnim školskim prvenstvima te su proglašeni perspektivni sportaši. Posebna priznanja za mlade sportaše primili su rukometaš Jura Egon Juranić, rukometašica Dora Pajić, karatistica Leona Gulija i plivač Tin Furdi.  Posebno priznaje za 2019. primili su kuglač Luka Požega, atletičar i powerlifter Sven Todorović, članovi Sportske udruge slijepih Zrinski i judaš Nenad Vrbanec. Vrhunac svečanosti bilo je proglašenje najboljih, prvo u kategoriji par/štafeta/posada. Sportski novinari i predstavnici sportova najboljima su proglasili državne prvake u konkurenciji do 17 godina, par Luka Črep/Ivan Grubić članove Badmintonskog kluba Međimurje. Najbolji ekipom proglašene su igračice Ženskog rukometnog kluba Zrinski , šeste u državi.

Titulom najbolje muške ekipe okitili su se seniori Muškog rukometnog kluba Čakovec koji su se plasirali u 1. hrvatsku rukometnu ligu sjever te izborili završnicu nacionalnog rukometnog kupa.

Najbolja sportašica je tenisačica Antonia Ružić koja zbog nastupa na prvom Grand Slamu sezone u Australiji nije mogla osobno podići priznanje pa je to učinio njezin trener.

Najbolji sportaš Čakovca za 2019. pak je ribič Alan Perko, najbolji sa Svjetskog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak.

Na kraju svečanosti obratio se i gradonačelnik koji je čestitavši nagrađenima i nominiranima kazao kako je dobivanje titule Europskog grada sporta za 2020. potpuno zasluženo. “Nije to priznanje nama dužnosnicima ili zaposlenicima gradske uprave, već svim građanima našeg grada. Bilo da se aktivno bave sportom ili su rekreativci, Čakovčani i Čakovčanke u velikom broju koriste sportsku infrastrukturu, a svojim aktivnostima, bilo na otvorenom ili u dvorani, direktno pridonose i zdravlju sredine u kojoj žive. Ovu titulu ćemo iskoristiti kako bismo dodatno potaknuli naše građane da se bave rekreacijom i sportom, a klubovima omogućiti još bolje uvjete za rad i treniranje. Ove ćemo godine konačno krenuti s izgradnjom otvorenih bazena te nogometnog terena s umjetnom travom. Ozbiljno smo prionuli u projektiranje Regionalnog teniskog centra, a Čakovec će uskoro dobiti i nekoliko rekreacijskih zona.“

Twirling klub Livi te Čakovečke mažoretkinje koje su uz Karate klub Globus i učenice 1. OŠ Čakovec, državne prvakinje u virtualnom plesu, upotpunile program dodjele, a posebno iznenađenje priredio je šesnaesterostruki Najbolji sportaš Grada Čakovca, gimnastičar olimpijac Filip Ude, pokazavši vježbu na konju s hvataljkama.