098/161 9380 [email protected]

Na prigodnoj svečanosti, uz poštivanje epidemioloških mjera, u ponedjeljak su otvorena dva natkrivena teniska terena s tvrdom podlogom, na lokaciji budućeg Regionalnog društveno-teniskog centra u Čakovcu. Riječ je o 1. fazi izgradnje budućeg Centra, a novootvorena dva terena izgrađena su u suradnji Grada Čakovca, Hrvatskog olimpijskog odbora, nacionalnog teniskog saveza, te naravno, čakovečkog Teniskog kluba „Franjo Punčec“.

Grad Čakovec je financirao izgradnju asfaltne podloge za što je iz proračuna izdvojeno oko pola milijuna kuna. Novi tereni, kako je naglasio predsjednik Teniskog kluba „Franjo Punčec“ Josip Sabolek, od velike su važnosti, jer osim što će omogućiti adekvatan prostor za treninge i pripremu tenisača za važna natjecanja, biti će i dom nekim budućim natjecanjima i turnirima u zimskim mjesecima.

 

Investiciju su pozdravili i predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić, kao i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač. Okupljenima se obratio i državni tajnik u Ministarstvu turizma i športa Tomislav Družak, koji je bio oduševljen viđenim, naglasivši da su ovi tereni, ali i cijeli sportski kompleks Mladost u Čakovcu, primjer ostatku zemlje kako se treba razvijati sportska infrastruktura.

Terene je proglasio otvorenim gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač koji je naglasio kako je ovo jedna sasvim nova stranica u stoljetnoj čakovečkoj teniskoj povijesti. Podsjetio je i na masovnost bijelog sporta u našem gradu kao i na zavidne rezultate koje postižu članovi kluba, kako na igračkom, tako i na organizacijskom polju. „Prošle godine bili smo Europski grad sporta, no zbog pandemije Coovida-19, nismo mogli održati brojne planirane sportske manifestacije. No, nismo stali s investicijama u sportsku infrastrukturu, te su ovi natkriveni teniski tereni dio lani izgrađenoj i predanog sportašima na uporabu.“, rekao je Kovač te istaknuo da zbog svoje tradicije, uspjeha i masovnosti, tenisači ove terene, ali i budući Regionalni društveni teniski centar Čakovec, svakako zaslužuju.

Dva su igrališta s tvrdom podlogom natkrivena samonosivim balonom i smještena su na prostoru Sportsko rekreacijskog centra Mladost gdje će niknuti novi Regionalni društveno-teniski centar, vrijednosti 20 milijuna kuna, kojem do završetka predstoje još dvije faze izgradnje.

Pandemija virusa COVID-19 spriječila je dolazak naših proslavljenih hrvatskih teniskih reprezentativaca Borne Ćorića i Marina Čilića koji su čestitali na otvaranju putem video poruke, no zato su prvi na novi teren izašli najbolja juniorka u Europi Antonija Ružić te jedan od najperspektivnijih hrvatskih mladih tenisača, Noa Levak, oboje članovi Teniskog kluba Franjo Punčec. Nakon otvaranja, gradonačelnik je zajedno s državnim tajnikom obišao sportski kompleks SRC „Mladost“ te mu prezentirao što je sve u proteklih nekoliko godina, u ovom dijelu grada, što se tiče sporta, napravljeno.

01.02.2021., Cakovec- Otvorenje natkrivenih teniskih terena u sklopu buduceg Regionalnog drustvenog tenis centra Cakovec.
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Izvor: Grad Čakovec

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL