098/161 9380 [email protected]

Brojni čakovečki osnovnoškolarci nakon završetka školskih obveza pohrlili su na Ljetne sportske kampove „Svaki tjedan sport jedan“ koje za njih organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca. Ove godine kampovi su doživjeli svoje 18. izdanje, a tijekom ovih školskih praznika na raspolaganju su čak 23 kampa iz 18 različitih sportova.

Početak kampova otvorili su plivanje, košarka i rukomet, a na svima je interes djece iznad očekivanja. Najviše zainteresiranih školaraca je na kampu iz plivanja kojeg na gradskim bazenima Marija Ružić provodi Čakovečki plivački klub. Čak 160 djece odlučilo se isprobati ovaj sport. Kako je objasnio predsjednik ČPK-a Goran Kolarić s školarcima radi 13 trenera, a podijeljeni su u skupine prema razini plivanja.

Poseban program provodi se s neplivačima s kojima se radi prilagodba na vodu, ronjenje, plutanje i učenje tehnika plivanja. „S plivačima pak se radi na usavršavanju tehnika plivanja, skokova u vodu i okreta. Posebnost ovih kampova je što po prvi put osim u unutrašnjim, radimo i na novootvorenim vanjskim bazenima“ izjavio je Kolarić. Upravo zbog vanjskih bazena polaznici kampova nisu morali biti podijeljeni u grupe već se sav program provodi prijepodne od 9 do 11 sati.

U poslijepodnevnom terminu pak školarci mogu upoznati čari košarke. Košarkaški klub Međimurje provodi kamp u dvorani 1. Osnovne škole, a voditelj je proslavljeni igrač i trener Mario Novak. „Djeca su podijeljena u homogenizirane grupe po dobi i spolu. Najviše se vesele igrama pa su i treninzi koncipirani na taj način. Želja nam je kroz igru približiti djeci košarkašku igru i zainteresirati ih za košarku kao i bavljenje sportom uopće“ rekao je Novak.

U dvorani 2. Osnovne škole u prijepodnevnim satima kamp iz rukometa provodi Ženski rukometni klub Zrinski. I ovaj, kao i ostali kampovi namijenjeni su i djevojčicama i dječacima.

Cilj kampova je pružiti školarcima kvalitetno, sportsko i sigurno provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom. Tijekom dva sata, svakog radnog dana s djecom na kampu rade obrazovani stručnjaci; profesori TZK, apsolventi kineziologije i stručni treneri.

Kampove djeca s područja grada Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna, a uplate se vrše na recepciji čakovečkih gradskih bazena Marija Ružić. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje, bočicu za piće i majicu.

Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove. Pokrovitelj kampova je Grad Čakovec.