098/161 9380 [email protected]

Adventska utrka „Advent run“ održana u subotu 18. prosinca bila je savršena točka na i programa koji je Adventu u gradu Zrinskih dao sportsku komponentu – Sportskog adventa u Čakovcu. Više od 230 trkača sudjelovalo je u prvoj takvoj utrci u našem gradu koja je imala i humanitarni karakter. Naime, sav prihod od startnine uplaćen je kao donacija za projekt „I ja bih na more“ Društva „Naša djeca“ Čakovec.

Predsjednica Društva Gordana Šoltić Siladi, koja je i sama sudjelovala na utrci, nije krila zadovoljstvo što se u humanitarnu utrku uključilo toliko malih i velikih trkača. „Srce nam je puno te se ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su se uključili; trkačima, organizatorima i volonterima. Sakupljena financijskim sredstvima omogućit ćemo djeci iz socijalno osjetljivih obitelji da uživaju u moru, suncu, igrama na plaži i druženju s prijateljima. Svako dijete je jedinstveno, neponovljivo i zaslužuje ljubav, pažnju i podršku što smo uključivanjem u humanitarnu akciju i dokazali“ istaknula je Šoltić Siladi.

Prvi „Advent run“ uspješnim su ocijenili i u Atletskom klubu Međimurje koji je pripremio event i označio stazu u gradskom središtu i po Perivoju Zrinski. „Start ispred Turističkog ureda u pješačkoj zoni, trčanje preko Trga Republike i uživanje u kretanju kroz prekrasan park čakovečkog Starog grada je jedinstven doživljaj.

“Ovo je bila utrka u kojoj smo se vodili motom kako nije važno pobijediti već je važno sudjelovati i pritom učiniti dobru stvar. Dobivamo samo pozitivne komentare i već sada možemo najaviti kako ćemo i sljedeće godine imati utrku. Posebno treba pohvaliti sudionike koji su imali božićne detalje, kapice Djeda Božićnjaka, rogove ili čak cijela odijela poznatog crvenog djedice. To je dalo posebnu čar čakovečkoj adventskoj utrci“ izjavio je predsjednik čakovečkih atletičara Mario Dobša.

Od pomoći u organizaciji ne samo Advent runa već i svih ostalih događanja Sportskog adventa u Čakovca bili su volonteri sa Međimurskog veleučilišta. Studenti pod stručnim vodstvom profesora Tomislava Hublina donijeli su potrebnu mladost i energiju da se sve planirano uspješno organizira. „Naši studenti sa smjera menadžmenta turizma i sporta su bili involvirani u sve aktivnosti od biciklijade, orijentacijskog kretanja sa zadacima, nordijskog hodanja pa do Advent runa. Imali su prilike steći nova znanja i nove vještine koje će im trebati kasnije u karijerama, a pritom su se i dobro zabavili. Bilo je jako poučno jer su vidjeli brojne aspekte organizacije eventa, ali je bilo i jako veselo s puno pozitivne energije“ naglasio je profesor Hublin.

Uključivanje sportskih događanja u program Adventa u gradu Zrinskih pohvalio je i pomoćnik direktora Turističke zajednice Grada Čakovca Marijo Krčmar. Kazao je kako nije ni sumnjao da će sve biti odrađeno na visokoj razini. „Sa Zajednicom sportskih udruga Čakovca intenzivno surađujemo posljednjih godina na različitim projektima koji obogaćuju ne samo društvenu već i turističku ponudu našeg grada. Brojnim programima i događanjima oživljavaju čakovečko središte, a ovim posljednjim savršeno su se uklopili u ove predbožićne dane. Donijeli su nešto novo, a njihov program bio je namijenjen svim generacijama i cijelim obiteljima. I za vrijeme Adventa pokazali smo da smo i grad sporta“ smatra pomoćnik direktora TZ-a Grada Čakovca.

Iz čakovečke sportske zajednice obećaju kako će Sportski advent u Čakovcu postati tradicionalan. „Nije bilo preteško organizirati događaj kada na njemu radi ekipa iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, Udruge za šport djece i mladih, Međimurskog saveza sportske rekreacije, Atletskog kluba Međimurje i dok nam pomažu studenti MEV-a i Međimurski školski sportski savez. Riječ je sportskim djelatnicima koji iza sebe imaju rezultate, ideje i ono što je najvažnije puno dobre volje da oplemene život u okolini u kojoj rade. Nastavit ćemo s ovim projektom, ali i drugima, te već pripremo neke nove“ poručio je tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec.

I za kraj informacija kako je na Advent runu od startnina sakupljeno 3.670 kuna za projekt „I ja bih na more“.

Kako je izgledao Advent run možete vidjeti i na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=YMMNGXIWHtc&t=72s u kratkom filmu kojeg je napravio Ivica Hozmec.