098/161 9380 [email protected]
S približavanjem kraja ljetnih praznika čakovečki sportski kampovi „Svaki tjedan sport jedan“ opet se zahuktavaju. Nakon perioda kada je na ponudi bio jedan ili dva sporta na tjedan sada čakovečki osnovnoškolci mogu birati tri različita sporta.

Najviše interesa je bilo za rukomet kojeg u dvorani 2. Osnovne škole na čakovečkom jugu provodi Muški rukometni klub Čakovec. Voditelj kampa, Davor Varga kazao je kako se prvog dana odazvalo 90 đaka. „Unatrag nekoliko godina zajedno sa Ženskim rukometnim klubom Zrinski organiziramo zajedničke kampove. Tako umjesto posebnog muškog ili ženskog imamo kamp iz rukometa za svu djecu i to se pokazalo kao pun pogodak. S njima rade ili kineziolozi ili stručni treneri u grupama koje su složene ili po godištu ili razini rukometnog znanja i s njima usvajaju nove elemente našeg ekipnog sporta“ izjavio je i dodao kako su kampovi odličan poligon za usmjeravanje djece prema određenim sportovima. Upravo je to i jedan od ciljeva projekta kojeg 17. godinu za redom organizira Zajednice sportskih udruga Čakovca – da djeca do 15 godina koja nisu u sustavu sporta odaberu jednu aktivnost koja će im odgovarati. Tradicionalno interes postoji i za kamp iz radiogoniometrije.

Radio klub Međimurje kamp iz sportsko-tehničke discipline provodi unatrag nekoliko godina. U perivoju Zrinskih provodi se manja verzija sporta u kojem se inače na devet kvadratnih kilometara traži pet odašiljača. „Mi u jezeru podno Starog grada na puno manjoj površini tražimo tri odašiljača ili radimo na orijentaciji“ izjavio je voditelj kampa Vladimir Vinko i dodao kako je novina demonstracija dizanja meteorološkog balona i njegovo praćenje. Balon ima odašiljač koji preko koda šalje o visini i vjetru. Vrhunac kampa mališanima je svakako traženje odašiljača na slijepo gdje s prekrivenim očima moraju pronaći odašiljač koristeći samo sluh i naučeno znanje. Kamp iz kuglanja namijenjen je školarcima koji minimalno imaju 10 godina.

Čakovečka kuglana na SRC Mladost tako će svakog prijepodneva ovog tjedna oživjeti brojnim dječjim osmijesima i uzvicima. Naime, Kuglački klub Željezničar u sklopu programa upoznavanja sa sportom redovito održi i svakodnevno natjecanje između grupa sudionika. „To se pokazalo jako dobrim jer ih dodatno motivira i tako dodatno zavole kuglanje. No, prije svega ih upoznajemo s osnovama, a svi oni kojima se kuglanje dopadne kasnije će moći pridružiti pogonima našeg kluba“ poručio je voditelj kampa Anđelko Crnčec.

Iz Zajednice sportskih udruga Čakovca pak poručuju da su zadovoljni odazivom te da se djeca i dalje, svakodnovno, na recepciji gradskih bazena mogu prijaviti na kampove.