098/161 9380 [email protected]

Kampovima iz plivanja i stolnog tenisa serijal ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan” ušao je u pretposljednji tjedan. Usprkos tome što uskoro počinje nova školska godina i trajanju sezone godišnjih odmora interes za ljetne sportske kampove ne jenjava. Potvrđeno je to i prošlog tjedna kada su osnovnoškolci na raspolaganju imali kamp iz rukometa. Voditelj kampa Davor Varga iz MRK Čakovec kazao je kako je odaziv djece bio očekivan. “Veseli nas što smo kod dječaka vidjeli napredak. Oni koji su bili na kampu prošle godine i sada se opet vratili poboljšali su svoje motoričke sposobnosti kao i cjelokupno razumijevanje rukometne igre. Taj napredak je puno izraženiji kod onih koji su nam se nakon kampa pridružili u trenažni proces” izjavio je Varga i dodao kako je projekt kampova pun pogodak. “Osim što se djeci pruža kvalitetan, zdrav i sportski način provođenja ljetnih praznika, kampovi su savršeni poligon za klubove da privuku nove članove. Svake godine nakon kampova nama se javljaju novi dječaci čime stvaramo novu bazu za razvoj rukometa u Čakovcu” komentirao je.


Tradicionalni veliki odaziv je i na kampu iz plivanja. Drugi ovogodišnji plivački kamp kojeg provodi GPK Međimurje na Gradske bazene Marija Ružić privukao je više od 100-tinjak školaraca. Voditeljica kampa Ivia Trupković kazala je kako s djecom radi čak sedam trenera: “Podijeljeni su u nekoliko grupa. Poseban program provodi se s neplivačima, a s onima koji plivaju radimo ovisno o njihovom znanju. Oni koji su tek proplivali dobivaju osnove plivačkih tehnika dok bolji plivači već rade detaljnije. Zbog velikog odaziva ostatak kamp radit ćemo u dvije grupe, jedna od 8 do 10 sati, a druga od 10 do 12 sati”. Paralaleno s plivačkim organiziran je i kamp iz stolnog tenisa kojeg u stolnoteniskom centru Mihovljan provodi STK Mihovljan.
Organizator projekta “Svaki tjedan sport jedan”, koji se provodi već 13.-tu godinu za redom, je Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca.