098/161 9380 [email protected]

Pretposljednjeg tjedna u programu Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ čakovečki osnovnoškolci su mogli sudjelovati na čak četiri kampa. Tako su na rasporedu bila dva kampa iz košarke, jedan u režiji Košarkaškog kluba Čakovec, a drugog je organizirao Košarkaški klub Mladost iz Ivanovca. I dok su kampovi iz košarke doživjeli svoje treće odnosno četvrto izdanje ovog ljeta, školarci su po prvi put mogli mogli iskusiti čari stolnog tenisa i atletike.

Za predstavljanje kraljice sportova školarcima zadužen je Atletski klub Međimurje koji je na stadionu SRC Mladost u Čakovcu okupio brojnu zainteresiranu djecu. Kako je objasnila trenerica Lea Branilović jedini problem pričinila je kiša u ponedjeljak, ali ni ona nije mogla pokvariti dobro raspoloženje koje vlada na ovogodišnjem projektu „Svaki tjedan sport jedan“. „Taj kišni prvi dan odradili smo u natkrivenom dijelu stadiona i bilo je to nešto drugačije te je na kraju ispalo djeci jako zanimljivo. Ostale dane polaznike smo upoznali s osnovama našeg sporta, a svi oni koji žele saznati više mogu nam se priključiti u redovnom sustavu treninga“ izjavila je.

Više od 60 mališana pak se okušalo u kampu iz stolnog tenisa kojeg tradicionalno provodi Stolnoteniski klub Mihovljan. Osim što se na kampu koristi dvorana sportskog centra u Mihovljanu polaznici uživaju i u drugim sportskim igrama na obližnjem nogometnom igralištu. Naime, za veliki odaziv na kamp iz stolnog tenisa iz godine u godinu zaslužni su treneri kluba iz Mihovljana koji su osmislili izuzetno raznovrstan sportski tjedan. Kako je objasnila voditeljica kampa dr.sc. Ivana Nikolić rad su podijelili u dvije skupine. „Dok se jedna upoznaje sa sporom s celuloidnom lopticom za drugu su na igralištu pripremljeni raznovrsni poligoni i igre poput: štafeta, graničara te košarke i nogometa. To se pokazalo kao pun pogodak jer se može kvalitetno raditi s onima u dvorani, a oni koji su vani imaju kvalitetne društveno-sportske aktivnosti“ poručila je.

Do kraja još jedne, sada već 17. sezone po redu Ljetnih sportskih kampova ostao je samo još jedan tjedan. Tako će na prijelazu iz kolovoza u rujan čakovečki školarci moći birati između tri sporta: plivanja, džuda i gimnastike. Kamp iz plivanja na Gradskim bazenima Marija Ružić provodit će GPK Međimurje, kamp iz džuda Judo klub Zrinski u dvorani na čakovečkoj streljani dok će na Macanovom domu Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan organizirati gimnastički kamp. Voditeljica kampa iz gimnastike Marija Jurak Bošnjak kazala je da je za kamp sve spremno. „Svi treneri jedva čekaju da krenemo s realizacijom programa kojeg smo pripremili za kamp, a pomoć nam je pružio i EKOM koji je napravio redovito održavanje Macanovog doma. Svi koji će doći na naš kamp sigurno neće požaliti“ istaknula je Jurak Bošnjak te dodala kako je kamp uvod u početak sezone kluba koji već godinama vrlo uspješno provodi licencirane programe pod vodstvom stručnih i kvalificiranih trenera.

Kvalitetu gimnastičkog, ali i ostalih 22 sportska kampa koji su bili održani ovog ljeta prepoznalo je i Ministarstvo turizma i sporta te i ovu godinu sufinancira projekt koji je namijenjen čakovečkim osnovnoškolcima s iznosom od 104.650 kuna. Svi zainteresirani učenici još uvijek se mogu prijaviti za sudjelovanje na kampovima. Prijave se vrše na recepciji Gradskih bazena Marija Ružić.