098/161 9380 [email protected]

Ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan” i dalje okupljaju brojne čakovečke osnovnoškolce. Ovog tjedna na rasporedu su bili kampovi iz rukometa, radiogoniometrije i kuglanja. Najposjećeniji je bio onaj iz rukometa kojeg provodi Muški rukometni klub Čakovec.

Voditelj kampa Davor Varga smatra kako kampovi ispunjavaju svoj cilj, a to je približi sport što većem broju djece. “Isprobavaju nove sportove, svaki tjedan se susreću s novim motoričkim gibanjima te se pritom dobro zabavljaju” izjavio je dodavši kako pritom upotpunjuju svoje ljeto. Varga smatra kako je benifit i kod roditelja: “Mame i tate imaju manje briga jer su djeca pod stručnim nadzorom”.

Veselo je već godinama i na kampu iz kuglanja. Iako je riječ o sportu koji nije među eksponiranijima, interesa uvijek ima. Kamp provodi naš prvoligaš Željezničar, a voditelj Bojan Košak kaže kako se za tjedan dana, koliko školarci provedu na kampu, mogu zagrebsti samo osnove. “Učimo ih temeljima, kako startati, kako pravilno napraviti osnovna tri koraka. Vidimo da nam se redovito vraćaju što znači da im je lijepo i da se zabavljaju” izjavio je Košak.

Tercet kampova ovaj tjedan upotpunila je radiogoniometrija koju provodi Radio klub Međimurje. Voditelj kampa Vladimir Vinko rekao je da uče o i orijentaciji i o komunikaciji. “Prvo im objasnimo da je radiogoniometrija sportsko tehnička disciplina gdje na 9 km2 tražimo pet odašiljaća. Mi na kampu provodimo manju verziju naše discipline” izjavio je. Za razliku od ostalih kampova, poput kuglanja i rukometa, radiogoniometrija se održava u prekrasnom ambijentu Perivoja Zrinski.

Posebnost ovogodišnji kampova su i kratka predavanja, kao dodatak na sportski dio. Predavanja se održavaju u okviru aktivnosti Volonteri u parku projekta Živjeti zdravo. Ovog tjedna čakovečki osnovnoškolci tako su mogli nešto više naučiti o vodozemcima i gmazovima. Predavanje na tu temu održala je Sara Srša, magistra urbanog šumarstva iz Međimurske prirode – javne ustanove za zaštitu prirode. “Riječ je o dvije najugroženije skupine iz živog svijeta i potrebna im je zaštita. A o tome sam djecu podučila kroz pričanje raznih zanimljivosti o tim životinjama” izjavila je Srša.

Sljedeći tjedan na rasporedu su kampovi iz plivanja, atletike i košarke. Kampovi iz plivanja i atletike bit će održani na Gradskim bazenima odnosno na SRC Mladost u prijepodnevnom terminu od 9 do 11 sati. Dok će oba kampa iz košarke, biti održana poslijepodne od 17 do 19 sati. Kamp u 1. OŠ Čakovec provodi Ženski košarkaški klub Radost, a kamp u OŠ Ivanovec Košarkaški klub Mladost.

Sportske kampove 16. godinu za redom organiziraju Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca. Ovogodišnji kampovi održavaju se u strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka.