098/161 9380 [email protected]

Veliki odaziv školaraca na Ljetne sportske kampove “Svaki tjedan sport jedan” nastavljen je i na kampu iz karatea. Kamp provodi Karate klub Globus, a iako je stalna baza karate kluba mala (stara sportska) dvorana 1. OŠ u Čakovcu, odluka da se kamp održi u velikoj dvorani bila je odlična. Naime, preko 80 školaraca pridružilo se četvorici trenera koji su im odlučili pokazati sve tajne i čari borilačke vještine koja porijeklo vuče iz Japana. Jedan od trenera je i Dejan Slukić koji je izjavio kako njega, ali i ostale trener veseli ovakav način rada jer imaju priliku polaznicima pokazati osnove karatea.

“Tjedan dana je dovoljno da zagrebemo površinu ovog prekrasnog sporta. Stoga ćemo tijekom kampa polaznicima demonstrirati osnove, od učenja padanja pa do obrana i zadavanja udaraca. Veseli me što se kampu odazvao veći broj polaznika nego godinu dana ranije što govori kako je sport, koji će se naći na programu Ljetnih Olimpijskih igara u Tokiju, sve popularniji” rekao je Slukić. Osim toga poručio je kako je karate idealan sport za učenike osnovnih škola jer je jako dinamičan i oslobađa višak energije. “Uz to riječ je o sigurnom sportu u kojem su ozljede rijetke, a drastično se poboljšava motorika djece” naglasio je.

Ljetni sportski kampovi održavaju od 2006. godine, a organizator je Zajednica sportskih udruga Čakovca dok je pokrovitelj Grad Čakovec. Ove godine projekt je uspješno prijavljen i na natječaj Poticanja programa lokalnog športa Središnjeg državnog ureda za šport. Svaki sudionik kampova ima osigurano bezalkoholno osvježenje i dobiva majicu. Podsjetimo kako će polaznici koji će imati najviše sudjelovanja na kampovima biti proglašeni najsportašima na prigodnoj svečanosti prilikom proglašenja Najsportaša Grada Čakovca za 2018.