098/161 9380 [email protected]

Do početka nove školske godine ostalo je još samo tri tjedna, a do onda čakovečki školarci svoje praznike između ostalog mogu provoditi na ljetnim sportskim kampovima Svaki tjedan sport jedan koje organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca.Ovog tjedna đacima su na  ponudi bili kampovi iz plivanja, kuglanja i stolnog tenisa. Plivački kamp na Gradskim bazenima Marija Ružić provodi Gradski plivački klub Međimurje, a voditeljica Ivia Trupković je rekla kako su zbog velikog interesa polaznici podijeljeni u dvije grupe: jedna od 8 do 10, a druga od 10 do 12 sati. ‘

Provodimo poseban program s neplivačima u bazenu namijenjenom samo njima. Kroz pet dana naučit će osnovne tehnike plivanja, dok s plivačima radimo na tim tehnikama, učimo ih okretima i kroz štafetne igre radimo na poboljšanju plivačkih vještina. Naravno, sve radimo kroz igru i druženje, a na kraju ćemo imati i natjecanje’, kazala je Trupković. Uz nju na kampu je angažirano još četvero trenera, dok ih je kampu iz stolnog tenisa jedan manje.Kamp u Stolonoteniskom centru u Mihovljanu provodi STK Mihovljan, a voditeljica kampa dr. sc. Ivana Nikolić kazala je kako je posebno veseli što na kampovima vidi ne samo novu djecu već i onu koja su i prošlih godina boravila na kampu.’Mlađe upoznajemo s udarcima, dok oni stariji više igraju. Osim stolnog tenisa pripremili smo im i sportske igre koje smo organizirali na nogometnom igralištu NK Slobode. Primijetili smo proteklih godina da se djeci to jako dopalo’, izjavila je Nikolić.

Veselo je i na kampu iz kuglanja kojeg na kuglani SRC-a Mladost provodi Kuglački klub Željezničar iz Čakovca. Voditelj kampa Bojan Košak govoreći o sportu koji nije uvijek pri vrhu odabira kod djece kazao je kako su prvi dojmovi mališana odlični. ‘Jedva čekaju da bace svoju prvu kuglu, a nakon toga žele još i još. Svi nam kažu da nisu ni znali da kuglanje može biti tako zabavno. Drago nam je što se vesele, a moram posebno pohvaliti djevojke koje su pokazale puno interesa, pa tko zna, možda u budućnosti imamo i žensku ekipu’, rekao je Košak.