098/161 9380 [email protected]

Školski praznici idu prema kraju, a s njima i projekt Zajednice sportskih udruga Čakovca Ljetni kampovi Svaki tjedan sport jedan. No, do početka nove školske godine ostalo je još dva tjedna, a taj period čakovečki školarci mogu iskoristiti za dolazak na sportske kampove. Ovog, posljednjeg tjedna u kolovozu na izbor imaju čak tri kampa. Jedan od najposjećenijih kampova tijekom cijelog ljeta je i kamp iz atletike. 70-tak dječaka i djevojčica mogu se, pod stručnim nadzorom kvalificiranih trenera, okušati u kraljici sportova. Ove godine polaznici atletskog kampa imaju i jednu privilegiju – prvi mogu isprobati saniranu atletsku stazu na stadionu Sportsko rekreacijskog centra Mladost. Kamp provodi Atletski klub Međimurje, a trener Aleksandar Žbuljje zadovoljan odazivom koji je nešto veći nego prošle godine. ‘Atletika je opet in i to vidimo ne samo kod natjecatelja već i kod rekreativaca. A naš sport posebno vole djeca’, izjavio je. Govoreći o obnavljanju atletske staze izjavio je kako su u tijeku još fini završni radovi pa zbog toga neće moći odraditi neke planirane aktivnosti poput skoka u vis, ali polaznici kampa će sigurno uživati.

Nedaleko od SRC Mladost u dvorani Streljane kamp iz džuda provodi naš jedini džudo klub, Judo klub Zrinski. Voditeljica kampa Ksenija Vabec kazala je kako svaki početak učenja ove borilačke vještine započinje s padovima. ‘Djeca moraju znati kako pasti što im ne koristi samo u džudu već kasnije u životu drastično smanjuje ozljede. Nakon padanja idemo s tehnikama na parteru poput držanja i zahvata. Prema kraju tjedna idemo prema pravilnom učenju bacanja’, izjavila je.

A da i nakon Porcijunkulovog u Perivoju Zrinski bude živo ovog tjedna pobrinuo se Radio klub Međimurje koji provodi kamp iz radiogoniometrije. Kako je objasnio trener Vladimir Vinko radiogoniometrija je sportsko – tehnička disciplina gdje san površini od 9 km kvadratnih traži pet odašiljača. ‘Mi ovdje u Perivoju Zrinski provodimo manju verziju našeg sporta. Sudionike smo podijeli u grupe u kojima jedna traži tri odašiljača, a druga radi na orijentaciji’, izjavio je dodavši kako sport ima svoje specifične rekvizite poput radiogonimetra (prijemnik), slušalica, kompasa, karte i sata. ‘Imat ćemo i malo natjecanje, nagradit ćemo medalja troje najboljih u traženju odašiljača sa prekrivenim očima, odnosno na slijepo’, završio je Vinko.