098/161 9380 [email protected]

NA ČAKOVEČKE SPORTAŠE SE UVIJEK MOŽE OSLONITI 

50 doza krvi sakupljeno je na  akciji dobrovoljnog darivanja krvi „Čakovečki sportaši daruju krv“ koju su u ponedjeljak 4. svibnja 2020 u restoranu Međimurska hiža u Čakovcu organizirali Zajednica sportskih udruga Čakovec i Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec.

I ovog puta su se sportaši spremno odazvali pozivu i pokazali svoju humanost. Zajednica sportskih udruga Čakovca i Gradsko društvo Crvenog križa akcije darivanja krvi organiziraju od 2018. i uvijek su bile vrlo uspješne. Kako je objasnio tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec darivanje krvi je plemenita gesta, ali i privilegija zdravih ljuda, a nema zdravijih ljudi od sportaša. „Kada je Zajednica bila kontaktirana kako su zalihe krvi pri kraju te da bi trebalo organizirati akciju, bili smo uvjereni kako će se s sportaši spremno odazvati. I nismo se prevarili“ naglasio je Jakopec.

Antonio Gužvinec je izjavio kako je izuzetno zadovoljan odazivom na ovu izvanrednu akciju u koju su bili uključeni čakovečki sportaši. „Znali smo da se na čakovečke sportaše uvijek možemo osloniti“ istaknuo je. Akciju su podržali brojni nogometaši, košarkaši, rukometaši, streličari, plivači, karatisti, strijelci, šahisti, padobranci te brojni predstavnici ostalih sportova. Među njima je bio i najbolji rukometaš Međimurja za 2019. Petar Sklepić. Član MRK Čakovca kazao je kako mu je davanje krvi čast. „Spoznaja da svojim nesebičnim potezom mogu spasiti nečiji život izrazito me ispunjava“, ispričao je. Krv je dao i najbolji hrvatski streličar Krešimir Štrukelj.

„Sudjelovao sam na svim akcijama davanja krvi u koju su uključeni sportaši i nisam želio propustiti ovu“ rekao je. Nisu samo sportaši i sportski djelatnici darivali krv. Bilo je tu i članova HGSS-a, nogometnih sudaca, pripadnika policije, brojnih građana, ali i sportskih novinara.

Novinar portala emeđimurje Željko Kraljić rekao je kako je darivanje krvi prije svega plemeniti čini. „Čim sam vidio poziv, a pogotovo kada sam spoznao da je riječ o izvanrednoj situaciji odmah sam se odlučio odazvati. Uvijek kada treba sam na raspolaganju“ izjavio je Kraljić. Akciji se odazvao i cijeli tim iz Ureda Turističke zajednice Grada Čakovca.

Zbog pandemije virusa COVID-19 dobrovoljno davanje provedeno je uz najviše sigurnosno-zdravstveno-higijenske uvjete.