098/161 9380 [email protected]

Ni hladno i sumorno vrijeme nije pokvarilo raspoloženje 100-tinjak djece i njihovih roditelja te djedova i baka na drugoj suboti u sklopu „Sportskog adventa u Čakovcu“. Manifestacija koja se drugu godinu zaredom provodi u sklopu „Adventa u gradu Zrinskih“ u prvom izdanju u prosincu imala je događanje „Orijentacijsko kretanje sa zadacima“.

Na Trgu Republike i Perivoju Zrinski Zajednica sportskih udruga Čakovca i Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan postavili su šest punktova. Na početnom punktu ispred Knjižnice „Nikola Zrinski“ sudionici su mogli podići blok za pečatiranje i kartu na kojoj su bili ucrtani svi punktovi. Na svakom punktu mališanima i njihovim roditeljima treneri su stavili pečat na blok.

Nakon što su dobili pečate treneri iz gimnastičkog kluba su im dali jednostavni zadatak (napraviti 10 čučnjeva, skakanje po jednoj nozi ili slično) kojeg su morali ispuniti do sljedećeg punkta. Karticu sa svih šest pečata sudionici Orijentacijskog kretanja na punktu kod knjižnice mijenjali su za bon na temelju kojeg mališani imaju pravo na čaj, a njihovi roditelji i staratelji na kuhano vino.

Trenerica Marija Jurak Bošnjak pohvalila je sudionike, ali i kolege trenere iz najtrofejnijeg čakovečkog sportskog kolektiva. „Vrijeme nam ove subote nije baš išlo na ruku, ali najvažnije je bilo da nije padala kiša. Vidjeli smo mnoga poznata lica, koja dolaze na naše klupske programe, ali i mnoga nova koja su u Čakovec došla samo zbog sudjelovanja na Sportskom Adventu. Dali smo sve od sebe da ih i malo zabavimo, a oni koji i malo poznaju trenerski kadar u našem klubu, mogu garantirati da smo u tome i uspjeli“ izjavila je Jurak Bošnjak.

Nakon dvije sportske adventske subote koja su bile namijenjene prije svega najmlađima okrećemo se suboti koja će okupiti one nešto starije. 10. prosinca tako će u Čakovcu na rasporedu biti nordijsko hodanje pod stručnim vodstvom licencirane trenerice Tanje Mesarić Novak.

Potporu projektu Sportski Advent u Čakovcu daje Turistička zajednica Grada Čakovca, a svi sudionici bilo od koje četiri adventske sportske subote dobivaju kupon za čaj ili kuhano vino.