098/161 9380 [email protected]

Ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan” ušli su u treći tjedan u kojem su na rasporedu kampovi iz rukometa i košarke. Čak više od 130 osnovnoškolaca od ovog ponedjeljka marljivo trenira u dvorani 2. osnovne škole na čakovečkom jugu. Kamp provodi Ženski rukometni klub Zrinski, a sportska direktorica kluba Ljubica Vrbančić ne krije oduševljenje odazivom. „Znali smo prijašnjih godina imati dosta djece, ali ovoliko nikada. Zaista je uživancija gledati kako treniraju, kako se upoznaju s rukometom i kako napreduju iz dana u dan. Nadamo se kako će mnogi od njih nastaviti trenirati u školama rukometa“ poručila je.

Veliki odaziv rezultat je i činjenice da dva čakovečka rukometna kluba, i muški i ženski, zajedno rade na kampu pa nije namijenjen samo djevojčicama ili samo dječacima. Davor Varga iz MRK Čakovec kaže kako je se ta suradnja pokazala jako dobrom, a na kraju najviše koristi imaju oni najmlađi.

U dvorani 1. OŠ pak svako poslijepodne Košarkaški klub Međimurje za više od 60 mališana održava kamp iz košarke. Voditelj kampa, proslavljeni čakovečki košarkaš Mario Novak kaže kako je ove godine interes veći i drugačiji. „Imamo više djevojaka nego inače i to baš veseli. Dokazuje kako je cilj ljetnih kampova da se tijekom ljeta pokrenu ona djeca koja nisu u sustavu treniranja pogođen“ smatra Novak i dodaje kako polaznike kroz igru uvode u čari sporta pod obručima.

Roditelji svoju djecu na kampove mogu upisati tijekom cijelog ljeta, a podsjećamo kako kampove djeca iz čakovečkih osnovnih škola plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a za najbolje sportaše, oni koji će imati najveći broj dolazaka na kampove osigurane su i posebne nagrade.

Ove godine osnovnoškolci na izbor imaju 23 kampa iz 17 različitih sportova.