098/161 9380 [email protected]

Ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan” koje organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca, a pokrovitelj je Grad Čakovec, ušli su u treći tjedan. Od 2. do 6. srpnja čakovečki školarci mogu birati između dva kampa iz nogometa i kampa iz rukometa na pijesku. U jeku nogometne euforije zbog uspjeha Vatrenih na SP u Rusiji povećanje interesa zabilježeno je na kampu kojeg organizira Škola nogometa Sloga. Na igralištu Sloge u Pustakovcu u jutarnjim satima okupilo se 80-tak dječaka i djevojčica od kojih mnogi u kockastim dresovima. Kako je objasnio voditelj kampa Tihomir Blažeka s njima radi petero trenera, a za razliku od prijašnjih godina, ovaj put vremenski uvjeti su na strani mladih sportaša.

“Nije vruće, nije sparno i djeca zaista uživaju u onome što smo im pripremili. Pokazat ćemo im osnovne elemente nogometa i kroz igru ih dodatno zainteresirati za najvažniju sporednu stvar na svijetu. Ukoliko žele dodatno napredovati mogu se upisati u našu školu i početi redovito trenirati” rekao je Blažeka.

Paralelno s nogometnim u prijepodnevnim satima na rasporedu je i kamp iz rukometa na pijesku. Još jednu godinu provođenje kampa potpisuje Klub rukometa na pijesku BHC Čakovec, a voditelj kampa Martin Bralić kazao je kako je polaznost na istoj razini kao i prošlih godina. “Polaznike smo podijelili po godištima i s njima se rade različiti elementi, sa starijima igra i šutevi dok s mlađima osnove rukometa na pijesku. Smatram kako je ovaj kamp, ali cjelokupni projekt “Svaki tjedan sport jedan” dobar za osnovnoškolce jer ih se potiče na bavljenje tjelesnom aktivnošću tijekom ljetnih praznika” naglasio je Bralić.

U poslijepodnevnim satima pak će biti održan još jedan kamp iz nogometa. Na igralištu Jedinstva u Novom Selu na Dravi školarci s područja naselja dravskog bazena po prvi put će imati prilike sudjelovati na kampu u svom naselju. Naime, Zajednica sportskih udruga Čakovca zajedno s Gradom Čakovcem u ovogodišnji projekt ljetnih sportskih kampova ugradila je i dva kampa za djecu iz Kuršanca, Šandorovca, Totovca i Novog Sela na Dravi. Naime, mnoga djeca iz tih naselja htjela su sudjelovati na kampovima, ali zbog udaljenosti od Čakovca i prijevoznih zahtjeva to do sada nisu mogla. Ove godine kampovi su stigli do njih. Prošlog tjedna održan je kamp iz odbojke u Totovcu, a ovog će i oni moći upoznati čari nogometa.

Osim na području Čakovca i Međimurja ideja i organizacija sportskih kampova primjećena je i na nacionalnom nivou. Tako je prijava projekta prošla na natječaju za programe lokalnog sporta te će Središnji državni ured za sport sufinancirati čakovečke ljetne sportske kampove.