098/161 9380 [email protected]

Po odazivu, odličnoj atmosferi i još boljoj organizaciji uopće se ne bi moglo reći da je kamp iz boksa novi u ponudi Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ kojeg za učenike čakovečkih osnovnih škola tijekom ljetnih praznika organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca.

U prostorijama našeg jedinog boksačkog kluba u čakovečkoj Zagrebačkoj ulici tako brojni mališani, njih preko 70, svakog dana uči osnove ovog najstarijeg olimpijskog borilačkog sporta. Sve se radi pod budnom paskom trenera Vanje Kostela, prepoznatljivog lica Boksačkog kluba Čakovec i pokretačke snage iza ideje o boks u gradu Zrinskih.

„Bez obzira što je puno polaznika prvog dana smo posložili pravila ponašanja. Prvo smo naučili nešto i o povijesti, a kasnije smo krenuli s boksačkim osnovama. Boksački gard, lijevi direkt, desni direkt, lijevi kroše, desni kroše, boksački koraci su stvari koje će naučiti ovaj tjedan. Tu su još i vježbe snage i trčanja. Sve je posloženo da se oni dobro osjećaju, da se ja dobro osjećam i da se dobro zabavimo“ rekao je Kostel.

Pohvalio je ideju projekta ljetnih kampova jer djeca isprobavaju sami sebe, isprobavaju puno sportova. „Meni je drago da smo i mi sada prvi put dio projekta. Pokazalo se super, vjerujem da će netko ostati u boksačkoj školi koja starta 5. rujna i tko zna, možda među njima ima budućeg prvaka države“ izjavio je.

I ovaj kamp imao je gosta predavača. Još jednu godinu zanimljivu priču o biljnom i životinjskom svijetu kraja u kojem živimo ispričala je Sara Srša iz Javne ustanove „Međimurska priroda“.

Prijave na kampove traju tijekom cijelog ljeta, a vrše se na recepciji Gradskih bazena Marija Ružić Čakovec. Kampove djeca s područja grada Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje, bočicu za piće i majicu.