098/161 9380 [email protected]

ODAZIV ŠKOLARACA IZNAD OČEKIVANJA

Kampovima iz odbojke na pijesku, rukometa, košarke i odbojke Ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan” ušli su u drugi tjedan. Nakon velike posjećenosti kampova prvog tjedna i u drugom se bilježi veliki odaziv školaraca. Na kampu iz odbojke na pijesku kojeg provodi Klub odbojke na pijesku Čakovec, a održava se na terenima Gradskih bazena Marija Ružić bilo je 80 polaznika.

Ta brojka veća je nego prošlih godina, istaknuo je predsjednik KOP-a Čakovec Ivan Vabec koji je rekao kako to dovoljno govori o rastu popularnosti jednog od najprepoznatljivijih ljetnih sportova, ali i o dobroj organizaciji kampova. Upravo je kamp iz odbojke na pijesku posjetio čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač koji je rekao kako o uspješnom programu, osim velikog broja djece i većem uključenju klubova govori i podatak da su brojne druge sredine počele kopirati čakovečke Ljetne sportske kampove. “Kvaliteta programa prepoznata je i nacionalnoj razini pa će se financirati iz natječaja Središnjeg državnog ureda za sport za poticanje razvoja lokalnog sporta” rekao je Kovač.

“Brojni čakovečki školarci imaju priliku isprobati razne sportove, a ove godine na izboru im je rekordnih 24 sportska kampa” naglasio je Kovač i dodao kako su organizirani kampovi za djecu iz naselja Dravskog bazena. Naime, u ovogodišnjem kalendaru su i kampovi iz odbojke u Totovcu i nogometa u Novom Selu na Dravi.

Paralelno s kampom iz odbojke na pijesku u dvorani 2. OŠ Čakovec održavaju se kampovi iz rukometa i košarke. Na kampu iz rukometa jedan od trenera je i bivši izbornik ženske rukometne reprezentacije i trener ŽRK Zrinski Goran Mrđen. “U Zapadnoj Europi kada završi nastava otvaraju se dvorane, dok je kod nas to obrnuto. No, ovdje u Čakovcu ipak vidimo da postoji razmišljanje o tome kako školarci mogu kvalitetno provoditi ljetne praznike” rekao je tom prilikom Mrđen. Nakon rukometaša u istoj dvorani kamp je održao i Košarkaški klub Čakovec. Predsjednik kluba Branko Damjanović pohvalio je odaziv i rekao kako je tjedan dana dovoljno da se nauče osnove sporta pod obručima, a za nešto više školarci se mogu uključiti u trenažne programe kluba.

Kamp iz odbojke u Totovcu bit će održan poslijepodne. “Svaki tjedan sport jedan” 14. godinu za redom organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca, a pokrovitelj je Grad Čakovec.