098/161 9380 [email protected]

Ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan” ušli su u u drugi tjedan u kojem su na rasporedu kampovi iz nogometa, odbojke na pijesku i streličarstva. Već tradicionalno kamp iz nogometa na igralištu Sloge u čakovečkom Pustakovcu provodi NK Sloga. Voditelj kampa Tihomir Blažeka kazao je kako je izuzetno zadovoljan odazivom. “Imamo više od 60 polaznika, a posebno me veseli što je na nogometni kamp došlo 13 djevojčica. Podijeljeni smo u manje grupe, ovisno o nogometnoj vještini, ali rad s djecom baziramo na igri, druženju i veselju. Većina nikada nije trenirala nogomet pa im želimo sve čari najpopularnijeg sporta na svijetu približiti na jednostavan i njima prihvatljiv način” kazao je Blažeka.

Kamp iz streličarstva tradicionalno se održava na prostoru bivše čakovečke vojarne. Voditelj kampa i ujedno jedan od najboljih hrvatskih streličara Krešimir Štrukelj, član Streličarskog kluba Katarina Zrinski, također je zadovoljan odazivom. “Prošle godine za vrijeme pandemije imali smo manji broj polaznika, a ove se sve vraća u normalu. Imamo 50-tak djece i to nam je idealno za rad u jednoj grupi. Sudjelujemo na kampovima od početka, od 2005. godine i znamo kako stvari treba odraditi tako da nema nikakvih problema” poručio je Štrukelj.

Veliki interes vlada i na pješčanom igralištu kod Gradskih bazena Marija Ružić gdje kamp provodi Klub odbojke na pijesku Čakovec. “Odbojka na pijesku podjednako je zanimljiva i dječacima i djevojčicama. Tjedan dana je dovoljno vremena da zagrebemo površinu o ovom ljetnom sportu, ali se nadamo kod njih pobuditi onaj žar da se kasnije žele priključiti u programe kluba” rekao je voditelj kampa Ivan Vabec.

Zbog najavljenih vrućina i jakog sunca sva tri kampa će od utorka do petka pomaknuti satnicu održavanja; počet će u 8, a završiti u 10 sati. Kako su poručili voditelji i treneri s kampova, iako je osvježenje osigurano za sve sudionike, treba imati opreza prema jačini sunčeve topline.

Roditelji svoju djecu na kampove mogu upisati tijekom cijelog ljeta, a podsjećamo kako kampove djeca iz čakovečkih osnovnih škola plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a za najbolje sportaše, oni koji će imati najveći broj dolazaka na kampove osigurane su i posebne nagrade. Ove godine osnovnoškolci na izbor imaju 23 kampa iz 17 različitih sportova.