098/161 9380 [email protected]

Bivši nogometaš čakovečke Sloge, zagrebačkog Dinama, francuskog Bresta i jugoslavenske reprezentacije Drago Vabec bio je prvi gost tribine “Čakovečke sportske legende”. Tribinu organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca, a prva je bila jučer (četvrtak 2. studenoga) održana u prostorima NK Sloge Čakovec. Na samom početku tribine okupljenima se obratio predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojan Ružić koji je rekao da cijeli projekt ima više ciljeva. “S jedne strane podsjećaju javnosti na sportske zasluge određenih pojedinaca, ali su i način da se Grad zahvali tim pojedincima za sve ono što su učinili na promociji sporta i Čakovca. S druge strane na tribine su uz uglednike iz društvenog i sportskog života Čakovca pozvani i mladi sportaši i učenici koje se time potiče na bavljenje sportom” izjavio je Ružić. Legendu čakovečkog i hrvatskog nogometa pozdravio je i zamjenik čakovečkog gradonačelnika Mario Medved, koji je ujedno i predsjednik NK Sloge, te podsjetio na bogatu karijeru koja je započela i još uvijek, doduše u veteranima, traje u Čakovcu.

Kroz 45 minutni razgovor s moderatorom Drago Vabec prisjetio se svojih nogometnih početaka, odlaska u Dinamo, igranja u francuskom Brestu, ali i nastupa za reprezentaciju bivše države. Osim brojnih poznatih priča i anegdota, spomenuo je i nogomentoj javnosti manje poznate, poput angažmana u Kanadi. Cijeli razgovor bio je praćen projekcijom kratkih video clipova s najboljim potezima nogometnog velemajstora. Tribini je prisustvovalo i 30-tak polaznika Škole nogometa Sloga, kojima se Vabec u nekoliko navrata direktno obratio i udijelio brojne savjete. Na kraju tribine koja je protekla u ležernom tonu odgovarao je na pitanja prisutnih i objasnio odakle mu nadimak Off, što mu znače brkovi, kao i da je u mladosti osim redovitih treninga svaki dan po nekoliko sati provodio na nogometnom igralištu s prijateljima.

Moderator tribine bio je tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec koji je najavio kako će se tribine održavati tri do četiri puta godišnje, a očekuje se dolazak poznatih čakovečkih sportaša. Da bi osoba mogla biti predstavljena na tribini “Čakovečke sportske legende”, uz to što je napravila neki nacionalni rezultat, morala bi zadovoljiti jedan od dva uvjeta – živjela je (ili još živi) na područja grada ili je bila član sportskog kolektiva iz Čakovca. Razmišlja se i o suradnji s Međimurskim veleučilištem o održavanju tribina pred studentima studija Menadžmenta turizma i sporta.