098/161 9380 [email protected]

U cilju prevencije širenja virusa COVID-19 na području Grada Čakovca te podizanja spremnosti svih službi koje su pod direktnom ili indirektnom ingerencijom Grada Čakovca, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, a na preporuku Stožera za civilnu zaštitu Grada Čakovca, naložio je između ostalog:

  1. Na području Grada Čakovca do daljnjeg, a najkasnije do 15. travnja 2020. godine odgađaju se sva okupljanja stanovništva na otvorenom i u zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, kino projekcije, kazališne i dječje predstave, kulturne priredbe i ostali javni skupovi.

  2. Preventivno se za korištenje zatvaraju svi otvoreni i zatvoreni sportski objekti, dvorane, sportski tereni i igrališta koji su u vlasništvu ili pod upravljanjem Grada Čakovca ili GP „Ekom“ Čakovec. 

  3. Ograničava se kretanje u objektima Osnovnih škola kojima je Grad Čakovec osnivač, te se trećim osobama do daljnjeg onemogućuje ulazak u školske sportske dvorane. Odgađaju se svi sportski susreti, natjecanja i treninzi koji nisu povezani s odvijanjem nastave.

    Cijelu odluku gradonačelnika možete otvoriti ovdje: Postrožuju se mjere vezane uz sprječavanje širenja COVID 19