098/161 9380 [email protected]

Četvrtom darivanju krvi na čakovečkim Gradskim bazenima Marija Ružić pod nazivom „Čakovečki sportaši daruju krv“ odazvalo se 46 sportaša, trenera i sportskih djelatnika. Na akciju koju organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca, Gradsko društvo Crvenog križa i Gradsko poduzeće EKOM odazvali su se nogometaši, rukometaši, karatisti, košarkaši, plivači, kuglači, streljači, gimnastičari, nogometni suci, sportski novinar, ali i drugi građani velikog srca. „Darivanje krvi je privilegija zdravih ljudi, a u tu skupinu definitivno spadaju sportaši“ izjavio je tom prigodom tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec i dodao kako su sportaši uvijek bili poznati po svojoj humanosti, a to su demonstrirali još jednom. „Uvijek kada treba učiniti nešto za društvo, za zajednicu – sportaši su tu. Uvijek prvi“ istaknuo je.  Cilj akcije bio je popularizirati davanje krvi među tom populacijom, posebno među onim sportašima koji do sada nisu dali krv. Želja je Zajednice sportskih udruga Čakovca da se i oni redovito odazivaju ovakvim humanitarnim akcijama i da budu dio velike obitelji darivatelja krvi. Jedan od onih koji je dao krv u ovoj, ali i u prijašnjim akcijama je predsjednik i trener Čakovečkog plivačkog kluba Goran Kolarić.

„Uvijek se nakon davanja krvi osjećam bolje, srce i duša su mi ispunjeni. Svojim primjerom želim potaknuti sportaše iz mojeg kluba da se i oni odluče na ovaj nesebični čin. S veseljem sam se odazvao i smatram kako bi svi sportaši zbog svoje dobre fizičke kondicije trebali dati krv kako bi pomogli onima kojima je potrebno“ zaključio je Kolarić. Na četvrtoj, a drugoj ovogodišnjoj akciji bio je i košarkaški trener Srećko Šopar.

„Nikad ne znaš kada će tebi krv zatrebati. Sportaši bi trebali biti prvi koji u takvim akcijama sudjeluju, posebno oni iz ekipnih sportova jer imaju taj poseban odnos prema drugima“ rekao je Šopar. Kuglač Bojan Plevnjak iz čakovečkog Željezničara dijeli mišljenje svih onih koji su danas bili na davanju krvi.

„Ovo je humana gesta, pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Mi smo najzdraviji dio stanovništva i red je da mi pomažemo“ istaknuo je. Iz Zajednice sportskih udruga Čakovca, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec  i EKOM-a najavili su kako će ova akcija sigurno biti održavana i dalje u ritmu dva puta godišnje.