098/161 9380 [email protected]

Zajednici sportskih udruga Čakovca, organizatoru Festivala sporta „Čakovec živi sport“ ovog četvrtka vremenske prilike se u se poklopile i još jednom je bilo moguće prezentirati svu paletu sportova koja postoji u Gradu Zrinskih.

Na petom po redu Festivalu sporta okupilo se 20-tak sportskih klubova s gradskog područja. Na štandovima ispred Doma Sindikata i Trgu Republike u potezu prema Perivoju Zrinski klubovi su dijelili letke, promo materijale, predstavili sportske rekvizite, a na lcd televizorima ili prijenosnim računalima emitirali promo spotove ili isječke s natjecanja.

Kako uživo izgleda nogomet, košarka, odbojka, rukomet, džudo, tenis, stolni tenis, gimnastika i rolanje iz prve ruke mogli su vidjeti brojni posjetitelji. Među njima su prednjačili oni najmlađi jer su festival sporta organizirano posjećivala djeca iz čakovečkih dječjih vrtića i učenici osnovnih škola.

„Čakovec živi sport“ je posjetila i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini koja je izjavila kako je festival sporta u pravoj regiji i gradu sporta, što se jasno vidi mnogobrojnošću i aktivnošću djece te njihovih trenera i mnogobrojnih volontera. „Čakovečki sportaši dokazuju da naš grad živi sport i uvjerena sam kako će se nakon ovog festivala velik broj djece aktivno uključiti u klubove, što je i glavni cilj. Učit će pritom od najboljih, svih vrhunskih čakovečkih sportaša na koje smo ponosni i s kojima živimo svaki njihov uspjeh“ poručila je.

Manifestacija se pokazala kao korisna i za sportske klubove i za djecu. Klubovi su mogli prezentirati svoj rad i privući nove članove, dok su mališanima, kojih je bilo više stotina, dodatno obogaćeni vrtićki i školski dani. „Bili su oduševljeni. Sve im je bilo super, okušali su se u raznim sportovima, a još su dobili i klipiće“ rekla je Ivana Škrobar odgojiteljica iz Dječjeg vrtića Cvrčak.

Iako je Festival sporta jednodnevna manifestacija iz Zajednice sportskih udruga već najavljuju i tradicionalne Ljetne sportske kampove „Svaki tjedan sport jedan“ na kojima će se tijekom ljetnih školskih praznika moći iskušati i brojni drugi sportovi. Ove godine Ljetni sportski kampovi će početi 27. lipnja.