098/161 9380 [email protected]

Nogometna euforija koja trese zemlje pobudila je povećani interes ne samo za najvažniju sporednu stvar na svijetu, već i za ostale sportove, a dokaz za to vidi se u Čakovcu. Čakovečki Ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan” ruše sve rekorde polaznosti. Već sada je prevaziđena prošlogodišnja brojka prijavljenih sudionika, a do kraja je ostalo još 11 kampova. Interes za kampove nastavlja se i u petom tjednu na kojem osnovnoškolci mogu saznati nešto više o squashu i streličarstvu.

Squash klub Međimurje u Teniskom centru u Mihovljanu provodi kamp iz tog sve popularnijeg sporta. Voditelj kampa Jurica Benčik rekao je kako u svom radu koriste veliku sportsku dvoranu centra za zagrijavanje i igre s reketom, a čari squasha polaznici će iskušati u dvije specijalizirane dvorane. “Imamo tjedan dana da im pokažemo osnove ovog dinamičnog i prekresnog sporta. Nakon toga svi oni koji žele saznati više, koji zanima squash mogu se pridružiti našem klubu” izjavio je Benčik.

Na prostoru čakovečke vojarne pak Streličarski klub Katarina Zrinski provodi kamp iz streličarstva. Voditelj kampa proslavljeni streličar Krešimir Štrukelj oduševljen je odazivom. “Iz godine u godinu dolazi nam sve veći broj školaraca i to nas jako veseli. Teško je kvalitetno raditi s tako puno mladih streličara, pa smo odlučili polaznike podijeliti u dvije grupe. Tako će imati prilike više puta otpustiti strijelu, a to je u našem olimpijskom sportu najveća uživancija” rekao je Štrukelj.

Ljetni sportski kampovi održavaju od 2006. godine, a organizator je Zajednica sportskih udruga Čakovca dok je pokrovitelj Grad Čakovec. Ove godine projekt je uspješno prijavljen i na natječaj Poticanja programa lokalnog športa Središnjeg državnog ureda za šport. Svaki sudionik kampova ima osigurano bezalkoholno osvježenje i dobiva majicu. Podsjetimo kako će polaznici koji će imati najviše sudjelovanja na kampovima biti proglašeni najsportašima na prigodnoj svečanosti prilikom proglašenja Najsportaša Grada Čakovca za 2018.