098/161 9380 [email protected]

Kamp iz rukometa koji se provodi u sklopu serijala ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan” još jednom dokazuje kako je Čakovec sportski grad, a važno mjesto u lepezi sportova sigurno zauzima rukomet. Za provedbu kampa koji se održava u dvorani 2. OŠ Čakovec na čakovečkom jugu odgovoran je MRK Čakovec. Kako je izjavio voditelj kampa Davor Varga prvog dana okupilo se 63 dječaka. “Osnovnoškolce koji su došli k nama podijelili smo u tri grupe, ovisno o starosti. Kombiniramo rad u dvorani i na vanjskom rukometnom igralištu. Oni najmlađi rade osnove rukometa poput vođenja, dodavanja i pucanja. Onim starijima pokazujemo višu razinu rukometa dok oni koji su redoviti polaznici rukometnog kampa rade zahtjevnije treninge. Upravo oni će imati prilike trenirati akcije i na kraju igrati mini rukomet” rekao je Varga. Najavio je i dolazak barem još 20 dječaka na kamp u srijedu k ada se završava s godišnjim odmorima. “Na blagdan Velike gospe kamp neće biti održan, ali ćemo taj jedan dan nadoknaditi u subotu” kazao je voditelj kampa. Govoreći o odazivu rekao je kako je to očekivana brojka koja potvrđuje veliki interes za rukomet u našem gradu.
Organizator projekta “Svaki tjedan sport jedan”, koji se provodi već 13.-tu godinu za redom, je Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca. Za provedbu kampova zaduženi su sportski klubovi s čakovečkog područja, a ove godine osnovnoškolcima na ponudi je bilo čak 22 različita kampa.
Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Dvorana II. OŠ prepuna malih rukometaša

Na kampu se koristio i vanjski rukometni teren

Voditelj rukometnog kampa Davor Varga