098/161 9380 [email protected]

Nakon jednotjedne pauze čakovečki osnovnoškolci opet imaju mogućnost sudjelovati na ljetnim sportskim kampovima. U sklopu projekta “Svaki tjedan sport jedan” prvi dani u kolovozu rezervirani su za tenis. Kamp iz bijelog sporta provodi Teniski klub Franjo Punčec, a više od 70 djece pojavilo se prvog, ne pretjerano sunčanog dana na teniskim terenima u središtu grada.

S mališanima koji su podijeljeni u pet grupa rade licencirani treneri. “Podijelili smo u ih u grupe sukladno uzrastu i nekakvom znanju odnosno predznanju. Ima dosta djece koja do sada nisu nikad igrala tenis, nikada nisu čak ni držala reket i nekako nam je najveće zadovoljstvo kada vidimo da se upravo takvi mališani oduševe našim sportom” rekao je trener Milan Stojko.

Iako je za ovaj dio godine tipično izrazito sunčano i toplo vrijeme, prvi ponedjeljak u kolovozu donio je nešto svježije jutro koje je došlo kao naručeno za osnovnoškolce. U idealnim temperaturnim uvjetima tako su prve teniske korake napravili đaci nekoliko čakovečkih škola, ali i onih iz prigradskih naselja. Među njima su i dvojica prijatelja, Jakov iz Šenkovca i Marko iz Čakovca koji su poručili da im se kamp jako dopao te jedva čekaju da se opet vrate sutra.

Osim što će naučiti novi sport, polaznici kampova druže se i socijaliziraju sa svojim vršnjacima te dobivaju i korisne informacije. Naime, u sklopu kampova organizirana su zanimljiva predavanja, a ovog tjedna djelatnici Muzeja Međimurja će im govoriti o zanimljivim crticama iz povijesti kraja u kojem žive.

Kampove djeca s područja grada Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Pokrovitelj kampova, koji su zamišljeni da pruže školarcima kvalitetno, sportsko i sigurno provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom je Grad Čakovec, a kampove ove godine sufinancira Ministarstvo turizma i športa.