098/161 9380 [email protected]

Nakon vrlo uspješnog kampa iz klizanja, čakovečkim osnovnoškolcima omogućeno je da ovaj tjedan (2.-5. siječnja) sudjeluju na kampu iz plivanja. 130-tak učenika iz čakovečkih osnovnih škola i učenika s čakovečkog područja koji pohađaju škole u drugim jedinicama lokalne samouprave “okupiralo” je Gradske bazene Marija Ružić. Kamp iz plivanja drugi je ovozimski besplatni kamp kojeg organiziraju Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca.

Za provedbu kampa zadužen je Čakovečki plivački klub čiji je predsjednik Goran Kolarić i ove godine bio zadovoljan odazivom. “Zimske plivačke kampove provodimo duži niz godina i konstanta je da postoji veliki interes za njih. Dokaz je to da smo prijašnjih godina sve dobro radili, ali i da je organizacija na zavidnom nivou. Roditelji nam potvrđuju kako im se sviđa što djeca na ovaj aktivni način provode zimske praznike, a mi na bazenima vidimo da su školarci zaista zadovoljni” rekao je Kolarić dodavši kako osim bavljenja sportom uživaju i u druženju s vršnjacima. Govoreći o tome kako su djeca cijele vrijeme pod stručnim nadzorom istaknuo je kako s njima radi sedmero profesora tjelesne i zdravstvene kulture odnosno stručni plivački treneri. “Imamo zacrtani plan rada koji uključuje poboljšavanje tehnika plivanja i plivačkih sposobnosti, ali i slobodni program kojim osim fizičkog poboljšavamo i psihičko zdravlje djece. Oni su na kampu dva sata i činimo sve da što aktivnije provedu svaku sekundu na bazenima” izjavio je Kolarić. Poseban program provodi se s neplivačima u bazenu koji je namijenjen samo njima.

Tijekom prva četiri radna dana 2018. učenici čakovečkih osnovnih škola u dvije su grupe dolazili na bazene. Ovisno kako su ih podijelili treneri na kampu mogu sudjelovati od 9 do 11 sati ili od 11 do 13 sati. Polaznicima kampa osigurano je i bezalkoholno osvježavajuće piće.