098/161 9380 [email protected]

Od dobivanje titule Europski grad sporta već je prošlog tri godine, no može se slobodno reći kako je Čakovec i dalje „pravi grad sporta“. Potvrđeno je to ponovno i danas (četvrtak) na šestom po redu izdanju Festivala sporta „Čakovec živi sport“.

Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji koju je pokrenula Zajednica sportskih udruga Čakovca s ciljem promocije sporta i prezentiranje rada sportskih klubova široj javnosti, prije svega najmlađima. Festival sporta postao je i sastavni dio programa Dana Grada Čakovca, a ove godine upravo s ovom sportskom manifestacijom počinje obilježavanje rođendana Grada Zrinskih.

Vremenske prilike se u se poklopile i još jednom je bilo moguće prezentirati svu paletu sportova s čakovečkog područja. Na štandovima ispred Doma Sindikata i Trgu Republike u potezu prema Perivoju Zrinski okupilo se 20-tak sportskih klubova s gradskog područja koji su dijelili letke, promo materijale, predstavili sportske rekvizite – kako uživo izgleda nogomet, košarka, odbojka, rukomet, džudo, tenis, stolni tenis, gimnastika i rolanje iz prve ruke mogli su vidjeti brojni posjetitelji.

Među njima su prednjačili oni najmlađi jer su Festival sporta organizirano posjećivala djeca iz čakovečkih dječjih vrtića i učenici osnovnih škola. „Čakovec živi sport“ je u pratnji predsjednika ZSU Čakovca Anđelka Crnčeca posjetila i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini koja je izjavila kako čakovečki sportaši dokazuju da naš grad živi sport te je uvjerena kako će se nakon ovog festivala velik broj djece aktivno uključiti u klubove, što je i glavni cilj.

„Otvorili smo dane grada ovom manifestacijom i pokazalo se kao pun pogodak. Smijeh, veselje i radost su okupirali Trg Republike, a na sve se odlično nadovezala i Županijska smotra učeničkih zadruga te smo pokazali i da smo grad prijatelj djece“ istaknula je. Festival sporta podržao je i naš najuspješniji sportaš Filip Ude.

Manifestacija se pokazala korisnom i za sportske klubove i za djecu. Klubovi su mogli prezentirati svoj rad i privući nove članove, dok su mališanima, kojih je bilo više stotina, dodatno obogaćeni vrtićki i školski dani.

„Čakovec živi sport“ je održan u sklopu aktivnosti „Volonteri u parku“ projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Naime, vrijednu pomoć u pripremi sportskih poligona i štandova pružilo je 30-tak studenata Učiteljskog fakulteta u Čakovcu