098/161 9380 [email protected]

Na svečanosti u zgradi Europskog parlamenta u Bruxellesu u utorak navečer (10. prosinca) neprofitna organizacija ACES Europe uručila je Čakovcu priznanje European City of Sport 2020 (Europski grad sporta 2020.)

Čakovečku sportsku delegaciju predvodio je gradonačelnik Stjepan Kovač koji je u govoru zahvale prilikom preuzimanja priznanja istaknuo da je Grad Čakovec uvijek vodio računa o potrebama udruga koje djeluju na njegovom području pogotovo o onima koje su vezane za sport i rekreaciju i to ne samo ulaganjima u infrastrukturu već i sustavnom podrškom njihovim aktivnostima. “Tu posebno ističem rad s djecom i mladima, financiranje stručnog rada sportskih trenera te poticanje rekreacije osoba treće životne dobi. Bilo je logično da se kandidiramo, ali i osvojimo titulu Europskog grada sporta. Ne gledamo na to samo kao na priznanje za dosadašnje aktivnosti, već kao i na podstrek da u svim narednim godinama budemo još bolji. Iz mota naslova čakovečke kandidature “Sport svima” vidljiv je smjer u kojem želimo razvijati sport na našem području, i za vrhunske sportaše i rekreativce, i za one najmlađe i one najstarije” rekao je Kovač. Svečanosti su prisustvovali i hrvatski europarlamentarci, između kojih i Čakovčanka Sunčana Glavak.

Grad Čakovec kandidirao se za dobivanje titule Europskog grada sporta krajem prošle godine, a komisija ACES Europe posjetila je Čakovec u ožujku ove godine. Iako to nije uobičajna praksa, komisija je zbog izuzetnog zadovoljavanja zadanih kriterija par tjedana nakon toga dostavila rješenje Čakovcu o dobivanju titule. U Hrvatskoj prije Čakovca titulu European City of Sport dobio je samo Grad Sisak i to za 2019.