098/161 9380 [email protected]

Na redovnoj izbornoj sjednici Zajednice sportskih udruga Čakovca, održanoj 14. lipnja 2022., za novog predsjednika izabran je Anđelko Crnčec. 66.-godišnjak nije nepoznat u čakovečkoj i međimurskoj sportskoj javnosti jer je dosad već pet mandata obnašao funkciju dopredsjednika gradske sportske zajednice, a član je i Izvršnog odbora županijske sportske zajednice.

Crnčec je ipak najpoznatiji u svojem sportu – kuglanju gdje obnaša funkcije predsjednika KK Željezničar i predsjednika Međimurskog kuglačkog saveza. U njegovom sportskom životopisu osim što je bio dugogodišnji aktivni kuglač Željezničara stoji i da je bio trener te član Izvršnog odbora Hrvatskog kuglačkog saveza. Pratitelji sportskih rubrika poznaju ga i kao dopisnika na temu kuglanja.

U svojem uvodnom obraćanju Crnčec je rekao kako je njegovo preuzimanje predsjedničke funkcije normalan slijed nakon što se dosadašnji predsjednik Bojan Ružić nakon pet mandata više nije kandidirao. Najavio je da će se boriti za daljnji napredak Zajednice te predstavio članove Izvršnog odbora za koje je rekao kako predstavljaju određenu sportsku granu, ali da će svi skupa raditi na boljitku čakovečkog sporta.

Za dopredsjednika je izabran Goran Kolarić iz plivanja dok su preostali članovi Izvršnog odbora ZSU Čakovca: Damir Nemec (streljaštvo), Miodrag Novosel (EKOM), Mario Vukoja (gimnastika), Robert Mikac (stolni tenis), Ljubica Vrbančić (rukomet), Bojan Ružić (tenis), Hrvoje Goričanec (nogomet), Slobodan Veinović (odbojka) i Simona Tošić (rekreacija).

U Nadzorni odbor izabrani su sportski djelatnici: Mario Novak, Dejan Slukić i Nikola Dolar. U svom oproštajnom govoru sada već bivši predsjednik Bojan Ružić najavio je kako će i dalje podržavati rad Zajednice kroz članstvo u Izvršnom odboru, ali se osvrnuo i na svoje prethodne mandate.

Kao najveće uspjehe istaknuo je projekt Ljetnih sportskih kampova koje sada kopiraju druge sredine, rješavanje problema liječničkih pregleda, nabavke dva kombi vozila, zapošljavanje profesionalnog tajnika i s time povezano povećanje brojnih aktivnosti te konačno rješavanje dinamike isplate sredstava iz gradske blagajne prema Zajednici.

Proteklih godina financiranje je bilo zamršeno i kasnile su rate za isplatu, ali u posljednjih mjeseci rate dolaze redovito te je tu pohvalio Grad Čakovec i gradonačelnicu na razumijevanju kazavši kako je suradnja sada dignuta na novi nivo.